Türkiye’deki emlak ve gayrimenkul firmaları ile özel yatırım projeleri Azerbaycan’da Bakü Expo Center’de ilk kez yapılacak dev bir organizasyonda tanıtılacak. Uluslararası organizasyon firması Elanexpo tarafından 17-19 Aralık 2015’de gerçekleştirilecek Recexpo Fuarı, sektörde birçok ilkleri barındıracak.
Azerbaijan International Real Estate&Investment Exhibition (RECEXPO), Azerbaycan’ın sektöründeki ilk profesyonel gayrimenkul ve yatırım fuarı olacak ve Bakü Expo Center’da gerçekleştirilecek. Recexpo, inşaat sektörünün devlerini, marka projeleri ve gayrimenkul firmalarının yatırımlarını Azerbaycan’da tanıtmak için bir platform oluşturacak. Fuarın Türkiye çalışmaları ise Atılım Fuarcılık tarafından yürütülecek.
Azerbaycan’da yapılacak organizasyon hakkında konuşan Elanexpo Yönetim Kurulu Başkanı Salim, fuara başta Türkiye, Almanya, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Dubai ve Rusya olmak üzere birçok ülkeden katılımcı beklediklerini söyledi. Şahin, “Azerbaycan’da sektöründe ilk profesyonel fuar özelliğini taşıyan Recexpo Fuarı için yurtiçi ve yurtdışından sektörün birçok firmasından talepler gelmeye başladı. Önümüzdeki aylar ilginin artarak devam etmesini bekliyoruz. Türkiye’ye emlak, gayrimenkul yatırım sektörüne yönelik yurtdışından gelen talep arttı. Azeri halkının sektörde yatırım yaptıkları ülke kategorisinde Türkiye önde gelmektedir. Azerbaycan, Türkiye’den konut alımında ilk 5 ülke arasında yer almaktadır. Tatillerini ülkemizde güney ve Ege sahillerinde gerçekleştirmeyi tercih eden Azerbaycan halkı için bu bölgelerdeki projeler önem arz ederken, büyük metropollerdeki projeler de Azeri halkı için avantajlı yatırım imkanı sunmaktadır. Türkiye’de eğitimini sürdüren Azeri öğrencileri de konut piyasasında ciddi bir hareketlilik oluşturmaktadır“ dedi.
Azerbaycan, ekonomisi ve nüfusu ile bölgenin en istikrarlı ülkelerinden birisi olduğunu söyleyen Şahin, Recexpo Fuarı, uygun koşullar ve güvenilir veriler ışığında, bölgede ve ülkemizde konut ve gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen Azeri halkı ile biraraya gelmek isteyen Türk firmaları için ciddi bir fırsat oluşturduğunu belirtti.