İran Kadın Milli Futbol Takımı Kaptanı Nilüfer Ardalan, kocası için vermediği için Asya Kupası'ndaki Malezya maçına gidemedi. Büyük yankı yaratan bu olay sonrasında İran'da kampanya başlatıldı.

EŞİ İZİN VERMEDİ

Nilüfer Ardalan, İran Kadın Milli Futbol Takımı'nın kaptanı... Ama o sporculuğundan çok İran'da kadının ikinci planda olduğunu gösteren bariz bir örnekle gündeme geldi. İran Kadın Salon Futbolu Milli Takımı, Asya Kupası karşılaşmasında Malezya ile karşı karşıya gelecekti. Ancak ünlü bir spor yazarı olan kocası Mehdi Tutunçi, eşinin maça gitmesine izin vermedi.
 

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATILDI

Nilüfer Ardalan'a sosyal medyadan destek yağdı. Nilüfer Ardalan'ın yaşadığı bu durum ülkedeki evli erkekleri ve çiftleri ayağa kaldırdı. Eşitlik vurgusu yapanlar sosyal medyada bir kampanya başlattı.

EVLİLİK SÖZLEŞMESİNDE MADDESİ VAR

İran'da yeni evliler tarafından imzalanarak kabul edilen evlilik sözleşmesi, kadının yurt dışına seyahat edebilmesini, kocasından boşanabilmesini ve çalışabilmesini kocasının iznine bağlıyor. Nilüfer Ardalan'ın maça gidememesinin ardından evli erkekler "eşitlik" çağrısı yapan pankartlarını sosyal medyada paylaşmaya başladılar.