Uygulayıcı Yetiştirme Kursu, Mersin Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde başladı.
Kursun açılışına, Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğü Rehberlik Daire Başkanı Veysel Öztürk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sabri Özbey, Şube Müdürü İsmail Alıcı ve rehber öğretmenler katıldı. Kursiyerleri yorucu bir sürecin beklediğini ifade eden Öztürk, “Benzer bir kursu Trabzon’da yaptık. Buradaki 80 kişilik grubun içerisinde yaklaşık 15 arkadaşımız Bilim ve Sanat Merkezlerinin bulunduğu illerden diğer arkadaşlarımız ise Bilim ve Sanat Merkezlerinin bulunmadığı illerden geldi. Burada uygulanacak testlerle ilgili bilgiler vermek istiyorum” dedi.
Bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçim sürecinden bahseden Öztürk, “64 ilimizde 72 bilim ve sanat merkezimiz var. Bilim ve Sanat Merkezleri ile ilgili bu yıl yeni bir sürece girdik. Bakanlığımız önceden 4. sınıftan itibaren öğrenci seçimine girerken artık öğrenci seçimi 2. sınıfları kapsayacak şekilde genişletildi. Yine bu değişiklikle e-okul sistemi üzerinden ikinci dönemin başladığı hafta rehber öğretmenlerimize okullarındaki 2, 3 ve 4. sınıflara bilgilendirme toplantıları yapmalarını sağladık” diye konuştu.
Öğretmenleri tarafından bilim ve sanat merkezlerine aday gösterilen öğrencilerin 22 Mart günü sınava alınacağını açıklayan Öztürk, merkezi sınavlar bittikten sonra burada yetiştirilen kursiyerlerin 1 Nisan’dan itibaren bu öğrencileri testlere alacağını bu testlerin sonucunda bilim ve sanat merkezlerinin öğrenci seçimini tamamlamış olacağını ifade etti.
Şube Müdürü Alıcı ise “Siz değerli öğretmenlerimizi seçerek gönderen illerimize teşekkür ediyorum. Gencecik pırıl pırıl bir kadro 3 günlük 5 günlük bir kadro değil en az 25 30 yıl okullarımıza çocuklarımıza hizmet edecek bir kadro bu vesileyle hepinize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.