Esma ÇAKIR/ROMA, () - UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray ile Lazio'nun karşılaşacak olması İtalyan basınında geniş yer buldu. Çizme basını, Galatasaray'ın şansını yüksek görürken, "Lazio özellikle Sneijder dahisine ve eski kalecisi Muslera'ya dikkat etmeli" ifadelerini kullandı.

Avrupa Ligi'nde kuralar dün çekildi, rakipler belirlendi, ancak Lazio içten içe kaynıyor. Ülke basını, başkent Roma ekiplerinden Lazio'daki, sportif ve yönetimsel krizin daha da derinleşmiş olmasına odaklandı. Serie A'daki 16 maçta 6 galibiyet ve dün akşam Sampdoria karşısındakiyle beraber iki beraberlik elde etmiş olan, sıralamada ise 12'nci sırada yer alan mavi-beyazlı ekipte teknik direktör değişikliğine kesin gözüyle bakılıyordu. Ancak İtalyan basınına yansıyanlara göre, kulüp başkanı Claudio Lotito, Genel Sekreter Armando Calveri ve Sportif Direktör Igli Tare'nin, dün akşam stadyumda gerçekleştirdikleri görüşmede, Teknik Direktör Stefano Pioli'ye bir şans daha vermeyi kararlaştırdığı, en azından 20 Aralık'taki Inter maçında da takımın başında kalması istendiği öne sürüldü.

Pioli ise, sorumluluğunu üstlendiği skorlardan üzüntü duyduğunu, geleceğine kulüp yönetiminin karar vereceğini söyledi.

GALATASARAY TUZ BİBER OLDU

UEFA Avrupa Ligi kura çekiminde Lazio'ya Galatasaray'ın denk gelmesi de tuz biber oldu. Roma merkezli Corriere dello Sport gazetesi, İtalyan takımlarının, Avrupa'da yüz güldürmeyen takımlarla eşleştiğini yazdı.

Gazete, ne UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki Roma (Real Madrid) ve Juventus'un (Bayern Monaco), ne de Avrupa Ligi'ndeki Lazio, Fiorentina ve Napoli'nin, bu çekilişten memnun olmadığını kaydederek, "En azından Lazio, Fiorentina (Tottenham) ve Napoli'ye (Villareal) daha yenilebilir takımlar denk düşebilirdi" ifadelerini kullandı.

"SNEIJDER DAHİSİNE DİKKAT"

La Gazzetta dello Sport da, "İtalyan takımları için kötü şans" yorumunu yaptı.

Lazio'nun Galatasaray karşısında dikkatli olması gerektiğini belirten gazete, "Galatasaray İtalya'yı iyi biliyor. Lazio'nun özellikle eski oyuncusu Muslera'dan, Sneijder dahisine kadar birçok oyuncuya dikkat etmesi gerekir" diye yazdı.

Lazio'nun dünyaca ünlü futbolcusu Miroslav Klose ise, Galatasaray ile karşılaşacak olmaktan memnuniyet duyduğunu, "Arkadaşım Podolski'yle buluşacak olmaktan mutluyum. Galatasaray hep Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takım, iyi bir takım. Şubat'ta ne olacak göreceğiz" sözleriyle ifade etti.