İSTANBUL, () BASIN Konseyi'nce yapılan açıklamada, basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiği belirtilerek, "Özgür habercilik, gerçeklerin ortaya çıkması için vardır" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"99 cana mal olan Cumhuriyet tarihinin en büyük bombalı saldırısının ardından, son dönemlerin en geniş kapsamlı yayın yasağı ile bugün karşı karşıyayız. Daha önce Suruç katliamı, Diyarbakır, Bingöl, MİT TIRları gibi birçok konuya yayın yasakları getirildiği halde, kamuoyu vicdanlarında derin izler bırakan olayların tam anlamıyla aydınlığa kavuşturulduğuna tanık olmadık.

Eğer; Kamuoyu aydınlatılsaydı, gazetecileri izlemek yerine, istihbarat başarılı şekilde yapılabilseydi, failler yakalanabilseydi, durum farklı olur muydu? Şu gerçeği kabul etmek zorundayız; yayın yasaklarıyla bir yere varmak mümkün değildir.

Basın Konseyi olarak, halkın haber alma yollarının kapatılmamasını, demokrasinin olmazsa olmazı ifade ve basın özgürlüğünün önündeki tüm engellerin kaldırılması gerektiğini bir kez daha yineliyoruz."