Fırat Kalkanı harekatında şehit olan Afyonkarahisarlı Piyade Uzman Çavuş Ahmet Şahin'in tarlaya çalışmak için gittiği için evde bulunamayan babası İsmail Şahin, motosikletiyle eve döndüğünde, gördüğü kalabalığı görünce şaşırdı. Evinin balkonuna Türk bayrağı asıldığını gören İsmail Şahin, "Ne oluyor burada, bu bayraklar nedir, indirin bu bayrakları. Yoksa Ahmet'ime bir şey mi oldu?" diye gözyaşı döktü.

Fenalık geçiren şehit babası İsmail Şahin'i çevredekiler ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Baba Şahin, gözyaşları ve feryatlar içinde eve girdi.

Şehit Uzman Çavuş Ahmet Şahin'in 15 Temmuz'da Şeyma Şahin ile evlendiği, eşi sınır ötesi operasyona katıldığı için Şeyma Şahin'in kayınvalidesi ve kayınpederiyle birlikte kaldığı belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Ahmet Şahin'in asıl görev yerinin Kayseri olduğu ve geçici görevle Fırat Kalkanı Harekatı'na katıldığı, şehidin ağabeyi Mahmut Şahin'in de Erzurum'da astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi.

Şehidin evinin önünde sağlık ekipleri hazır bekletilirken, ev ve çevresine Çay Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı.