Tezcan SOLMAZ/ DÜZCE, () - DÜZCE Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk bu yıl kentte fındık rekoltesinin 70 bin ton olmasını beklediklerini, fındığın kilosunun piyasaya 15 liradan girmesi için çalışma yapacaklarını söyledi.
Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, Düzce'nin Türkiye'de fındık üretiminde yüzde 10 paya sahip olduğunu belirterek, bu yıl rekoltenin 70 bin ton olmasını beklediklerini açıkladı. Geçen yıl yaklaşık 60 bin ton fındık elde edildiğini, bu yıl yaptıkları rekolte çalışması hakkında bilgi veren Ramazan Öztürk, "Bu sene yapmış olduğumuz rekolte çalışmaları neticesinde 70 bin ton civarında fındık elde edileceği tahmin edilmektedir. Fakat yağışların çok fazla gitmesinden dolayı beyaz mantar hastalığı meydana geldi. Bu hastalıktan dolayı fındık koçanlarının içlerini doldurmadı. 5 tane fındığının 2 tanesini doldurduğunu, rekolte tahminin buralarda olmayacağını daha da aşağı düşeceğini tahmin edeceğiz" dedi.
Öztürk fındığın en az 15 liradan piyasaya girmesini sağlamak için çalışma yapacaklarını söyleyerek, "2015 yılı ürününü çiftçilerimizle yapacağımız çalışmalarla 15 liranın altında kesinlikle piyasaya sokmayacağız ve fındıklarını sattırmayacağız. 2014 yılı ürünü 22 ile 23 liraları gördü ve bu fiyatları yapıyorsa çok rahatlıkla tüccar fındığı bu yılın yeni ürününde 15 liraya alabilir. 15 liranın altında hiçbir çiftçiye fındık satmasını önermeyeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI