Aşırı zamlanan sigorta fiyatlarının son yapılan düzenlemeyle düşmesi bekleniyordu. Ancak fiyatlar düşmediği gibi, sigortanın da neredeyse bir özelliği kalmadı. Sektördeki temsilciden gelen açıklamaya bakıldığında da, sigortacıların fiyat indirmek gibi bir niyeti yok.

'ZARAR EDİYORUZ' DEDİLER AMA...

Zorunlu trafik sigortasına gelen aşırı zamlar vatandaşı isyan ettiriyor. Sigortacılar ise bu durum için 'Zarar ediyoruz' gerekçesini gösterdi. Bunun üzerine yeni bir düzenleme yapıldı, ancak şirketler fiyat düşürmemekte kararlı.

HEM SİGORTA HEM KAZA BEDELİ ÖDENİYOR

Yeni düzenlemeye göre, bir sürücü kaza yaptığında, kusuru oranında cebinden ödeme yapıyor. Yani hem aşırı zamlı tarifeden sigorta yaptırıyor, hem de kaza yaparsa yine para ödüyor. Vatandaşlar ise bu düzenlemeden memnun olmasa da en azından fiyatların düşmesini bekliyordu. Ancak İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Turusan Bağcı, fiyatların düşmeyeceğini söyledi.

'NET BİR ŞEKİLDE SÖYLEYEBİLİRİZ'

NTV'ye konuşan Bağcı, geçmişe yönelik açılan davalar nedeniyle fiyatların yükseldiğini söyleyerek, yeni düzenlemenin yeni artışların önüne geçebileceğini ifade etti.

Bağcı, ''Bu yasayla bir kere primler düşmeyecek. Ama tekrar dramatik şekilde de artmayacak. En azından belirli bir seviyede durmasını hedefliyoruz. Belki bir miktar iyileşme yapılabilir, ama düşmeyeceğini net bir şekilde söyleyebiliriz.'' şeklinde konuştu.

Kaynak : NTV, Haber7