Yaşar ANTER/LEROS (Yunanistan), () - AYDIN'ın Didim İlçesi ile kardeş kenti Yunanistan'ın Leros Adası'nın yöneticileri bir araya gelerek göçmen sorununu tartıştı.
Geçen hafta düzenlenen 27'nci Uluslararası Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları'nda kardeş kent protokolünü imzalayan Yunanistan'ın Leros Adası ile Aydın'ın Didim İlçesi'nin yöneticileri, göçmen sorununu masaya yatırdı. Leros'ta gerçekleştirilen toplantıya; ev sahibi Belediye Başkanı Michel Kolias, Didim Belediye Başkanı CHP'li Deniz Atabay, meclis üyeleri, Leros Sahil Güvenlik Komutanı ve emniyet müdürü katıldı.
Toplantıda konuşan Kolias, "Mülteci sorunu iki ülkenin sorunu olmaktan çıkmış uluslararası insanlık dramına dönüşmüştür. Adamıza gelen göçmenlere elimizden gelen tüm yardımı yapmaktayız. Eminiz, kardeşimiz Didim İlçesi de aynı fedakarlığı yapmakta. Ancak bizim gibi küçük kentlerin olanakları ve kapasiteleri belli. Bu nedenle en azından ölümlere bir son vermek amacıyla karşılıklı toplantılar ve ortak önlemler almak zorunda olduğumuzu hissediyoruz, Didim'in değerli yöneticilerinin de aynı görüşte olduğunu öğrenmek bizleri sevindirdi" dedi. Kolias halen adada üç bin göçmenin bulunduğunu belirtti. İçişleri Bakanlığı'ndan gerekli izinler alındıktan sonra göçmen sorunun ele alınacağı ikinci toplantının Kasım ayında gerçekleştirileceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI