ARTVİN (AA) - Artvin'de, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Cavunt ve personeli ile Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, İl Defterdarı Zeki Aydoğan ve bazı daire amirleri katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cavunt ve kurum çalışanları, Vali Cirit'i makamında ziyaret ederek, hafta boyunca gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Cavunt, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirterek, "Üzerinde yaşadığımız topraklar gelecek nesillere devredeceğimiz bir emanettir. Bu emaneti kirlenmeden korumak ve gelecek kuşaklara aldığımızdan daha iyi şekilde devretmek hepimizin en başta gelen görevlerinden biridir. Çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların gayesi, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarının sağlanmasıdır. Temiz bir dünyada yaşayabilmek, gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakabilmek ve tüm insanlığı tehdit eden çevre sorunlarının çözümünde temel ilke, doğayı korumak ve kollamak olmalıdır" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Cirit ise temiz bir çevre konusunda herkesi duyarlı olmaya davet ederek, "Çevre, bir kurum ya da kuruluşun değil bütün insanlığın sorumlu olduğu yaşam alanıdır. Etkilerini her gün yakından gözlemlediğimiz çevre sorunlarına herkesin ilgi göstermesi ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi insanlık ve yurttaşlık görevidir" diye konuştu.

Ziyarette, Artvin Çoruh Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri de hazır bulundu.