EUROLEAGUE'de hafta içinde Barcelona Lassa'ya deplasmanda 107-79 yenildikten sonra Spor Toto Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe'ye de İstanbul'da 104-82'lik skorla mağlup olan Pınar Karşıyaka, 14 yıl sonra ilk kez üst üste 2 maçta potasında 100'ün üzerinde sayı gördü.
Son olarak 2000-01 sezonunda Saporta Kupası'nda İsrail temsilcisi Happoel Galileyon'a deplasmanda 121-90 kaybedip ardından ligde Efes Pilsen'e 102-96 yenilen Pınar Karşıyaka, daha sonra hiçbir sezonda iki hafta üst üste 100 sayı şoku yaşamadı. "Barcelona Lassa'da Fenerbahçe de kaliteli takımlar. Ancak 100'ün üzerinde sayı yemek bize yakışmadı" diyen Ufuk Sarıca, "Maç kaybetmek anormal bir durum değil ama takımımın bu kadar erken pes etmesi kabul edilemez" diye konuştu.
Sezon başında 8 yeni oyuncu transfer ederek yola çıktıklarını ifade eden Ufuk Sarıca, "Mutlaka takımda uyum sorunu yaşanıyor. Ben geçen sezon şampiyonluğu kazanan takımı 3 yılda oluşturdum. Yenilenen bir kadronun zorluk seviyesi yüksek maçlarda zorlanmasını ya da istenen ahengi kuramamasını doğal karşılamak gerek" yorumunu yaptı.
Perşembe günü iç sahada Yunan devi Panathinaikos ile oynanacak karşılaşmaya da değinen Sarıca, "Bu müsabakada alacağımız sonuç Euroleague'deki kaderimizi büyük ölçüde belirleyecek. İki takımın da 6 maçta 2 galibiyeti var. Top 16 için son derece keskin bir dönemece gireceğiz" diye konuştu.
Pınar Karşıyaka'da boynundan sakatlanan Can Altıntığ'ın tedavisi sürerken, bu oyuncunun durumu çarşamba günü netlik kazanacak.
PANATHİNAİKOS'TAN BİLET TALEBİ YOK
Perşembe günü Turkish Airlines Euroleague maçında Pınar Karşıyaka'ya konuk olacak Panathinaikos'tan henüz bilet talebi gelmediği bildirildi. Atina'daki karşılaşmaya iki takımın taraftarları arasında çıkan kavgalar damgasını vururken Pınar Karşıyakalı bir taraftar, bıçakla hafif yaralanmış, Yunan taraftarının Atatürk aleyhine açtığı pankart da büyük tepki çekmişti. Maçtan sonra iki kulübün yönetecileri arasında Atina'da gerçekleşen görüşmede, Karşıyakalı yöneticiler, Panathinaikoslu taraftarların İzmir'deki müsabakaya gelmemesini önermişti.