Bütünşehir Yasası’yla artık 19 ilçeye hizmet verecek olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, filosunu yeni aldığı araçlarla güçlendirdi. Çeşitli türde 65 araç alan Büyükşehir Belediyesi, toplamda 132 araç ve 400 personel ile hizmet veriyor.
Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, ücretsiz cenaze hizmetleri ile en zor günlerinde vatandaşların yanında olurken, Kaş’tan Gazipaşa’ya tüm cenaze hizmetlerini bünyesine alan Büyükşehir Belediyesi, yeni alınan 65 araçla araç filosunu 132’ye çıkardı.
Büyükşehir Belediyesi’nin cenaze hizmet hattı Alo 188’i arayan vatandaşlara en hızlı şekilde geri dönüş yapıldığı, cenaze doktor raporu tamamlandıktan sonra geri kalan tüm hizmetlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak verildiği kaydedildi.
Yeni yasa sayesinde ilçelerde de hizmet edebilme imkanına kavuştuklarını dile getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ilçelerde de birimlerin oluşturulduğunu kaydetti. Acılı günlerinde vatandaşların yanında olduklarını dile getiren Türel, “En iyi hizmeti verebilmek için ilçelerimizde birimlerimizi oluşturduk. Kaş’tan, Gazipaşa’ya kadar nüfus durumuna göre kepçe, cenaze yıkama aracı, cenaze nakil aracı, erkek ve bayan gassal görevlendirdik. Hepsi hizmete hazır bir halde bekliyor” dedi.