Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel, Vali Erdoğan Bektaş’ı ziyaret ederek “Elele Veriyoruz, Birlikte Yürüyoruz” projesi kapsamında hayata geçirecekleri “Halı Kilim Köy” projesi hakkında bilgi verdi.
Ziyarette yönetim kurulu üyeleri Oğuz Erkan Kıvanç ve Aynur Doğan’ın eşlik ettiği Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi, İş-Kur İl Müdürlüğü ile Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun desteklediği proje ile kültürel miras korunurken dezavantajlı gruplara istihdam imkanı yaratılacağını söyledi.
Yuntdağı Cicim kilimlerinin organik kök boyalı dokunacağını belirten Demirel, dokuma kursunun Manisa İli Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (Köy-Koop)’ta Kozaklar Halı Kilim Kooperatifine ait 80’e yakın dokuma tezgahında verileceğini bildirdi. Şehzadeler Kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleştirilecek projeye daha sonra Bergama Halıcılık ve El Sanatları Geliştirme Emek Yoğun Üretim Pazarlama ve İşletme Kooperatifi ile Kula Belediyesi’nin de dahil olacağını ifade etti.
Vali Erdoğan Bektaş da projeyi beğendiğini belirterek, Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel ile projeye destek olan kurum ve kuruluşları tebrik etti. Vali Bektaş, projede engelli ve cezaevinde kalan mahkûmların ön planda tutulmasının kendisini ayrıca mutlu ettiğini söyledi.