Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Öbey, Malatya’da gazetelerin birleşmesiyle daha kaliteli hale geldiklerini söyledi.
MTB Başkanı Gürsel Özbey ve Genel Sekreter Abdulvahap Bulgurlu Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürlüğü’ne atanan Nihat Abacı’ya ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.
Ziyarette konuşan MTB Başkanı Gürsel Özbey, basının halkı aydınlatma konusundaki önemli görevler ifa ettiğini, gazetelere resmi ilan aracılık hizmetleri veren BİK’in Malatya’da hizmete geçmesiyle, Malatya’da gazetelerin birleşmesi sonucunda daha kaliteli hale geldiklerini söyledi.
Malatya’da uzun yıllar haber alanında hizmet veren Nihat Abacı’nın BİK Malatya Şube Müdürlüğü’ne atanmasının son derece isabetli bir karar olduğuna dikkat çeken Özbey, “Yıllardır basının içerisinde olan Nihat Abacı kardeşimizin, deneyim ve tecrübesiyle, BİK’de de başarılı olacağına inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.
Özbey, okullarda süt dağıtımından sonra üzüm dağıtımı kararı alındığını hatırlatarak, kayısının da bu ürünler arasına alınmasını talep ettiklerini tekrarladı. Özbey, bu konuda girişimlerin sürdüğünü vurguladı. Özbey, öğrencilere kuru kayısı dağıtma konusunda örnek hareket ve teşvik için bir okulda önümüzdeki günlerde kuru kayısı dağıtacaklarını da bildirip, borsa olarak aldıkları yeni binayı da önümüzdeki Haziran veya Temmuz ayında hizmete sunacaklarını aktardı. Özbey, yeni binalarında laboratuvar ile satış salonu da olacağını ifade ederek, kuru kayısı fiyatının yurt dışı borsaları ekranında dahi gösterileceğini kaydetti.
Bu arada, BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı ise, kayısının daha değer kazanması noktasında çalışmalar yapan MTB yetkililerine ziyaretten dolayı teşekkür edip, okullarda kuru kayısının öğrencilere ikramı konusundaki çalışmalara da destek verdiğini bildirdi.
Nihat Abacı, gazeteler konusunda da, haberi daha iyi kovalayan, daha fazla yatırım yapan, sadece kamu ilanlarına bağlı kalmayan özel reklamları artıran, tirajı yüksek bir yerel basın istediklerini söyledi. Abacı, “Yerel gazeteler, daha çok çalışarak, gazetesinin okurunu artırarak, özel haberlere yer vererek reklam sayısını artırabilirler. Bu çalışmaları yapmak, reklam gelirini artırmak gazetelerin elindedir” dedi.