Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bu akşam oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili, “Derbinin son derece centilmence geçeceği kanaatindeyim” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Üsküdar’da düzenlenen 1. Sucuk Festivali’ne katıldı. Bakan Yıldız burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Spor Toto Süper Lig’in 25. hafta mücadelesinde bu akşam Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanacak Beşiktaş - Fenerbahçe derbisiyle ilgili sorulan bir soruya Bakan Yıldız, “Türk futbolunun kaliteli hale gelmesi için her birimizin bulunduğu yerlerde katkı koyması lazım. Bu akşamki derbinin son derece centilmence geçeceği kanaatindeyim. Her iki takıma da başarılar diliyorum. Böyle bir diplomatik cevap veriyorum buna” diye konuştu.
28 Mart’ta Hollanda ile Türkiye A Milli Takımları’nın yapacağı maçla ilgili bir soruyu ise Yıldız, “Milli takımımızın mutlaka kalitesini daha da arttırması lazım. Türkiye’nin büyümesi, ilerlemesi, gelişmesi sadece siyaset, idari alan, teknik alanda değil topyekun kültür, bütün sportif faaliyetlerle beraber” cevabını verdi.