Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Fethiye’de de anma törenleri düzenlendi.
Fethiye’de Şehitler Anıtı önündeki törene Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Bayazıt, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Şahin, Ak Parti ilçe başkanı Kadir Sarıhan, CHP ilçe başkanı Ali Özgür Kullukçu, MHP ilçe başkanı Cengiz Çay, Daire Amirleri, Askeri Erkan diğer siyasi partilerin başkan ve üyeleri, Milletvekili aday adayları, oda başkanları, gaziler ve şehit aileleri ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Şahin’in şehitler anıtına çelenk sunmalarının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız Fethiye Belediyesi bandosu eşliğinde söylendi. Bu arada bir manga asker tarafından havaya saygı atışında bulunuldu. Saygı atışı törene katılanlar tarafından büyük ilgi ile izlendi.
ÇANAKKALE SAVAŞLARI KAHRAMANLIĞIN DESTANIDIR
Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Şahin yaptığı konuşmada; “Çanakkale deniz savaşları kurtuluş savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce milletimizin kahramanlığının ve fedakârlığının zirveye ulaştığı bir savaştır. Çanakkale savaşları bıyığı yeni terleyen kınalı kuzuların bütün dünya’yı kendilerine hayran bıraktığı kahramanlığın destanıdır.” dedi. Şahin “ Çanakkale savaşları vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğu zaman Türk milletinin neleri başarabileceğini anlaşılması açısından da son derece önemli bir savaştır” diyerek yüce Türk milletinin bir ferdi olarak canlarını vatanımız için feda eden aziz şehitlerimizin bize emanet ettikleri kutsal vatan topraklarını canımız pahasına koruyacağımıza yemin ediyoruz” dedi.
ÇANAKKALE’YE ŞEHİTLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM
Jandarma Teğmen Kudret Gümüşöz günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “Çanakkale zaferi Dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş tarihin akışı üzerinde Türk milleti belirleyici bir rol oynamıştır. Kurtuluş savaşının kazanılmasına zemin hazırlayan bir azmin mücadelesidir.” dedi. Gümüşöz “Çanakkale savaşında milletimiz binlerce evladını şehit vermiştir. Mukaddes vatan topraklar için canlarını seve seve vererek bir milletin kaderini değiştiren vatanımızı istiklalimizi, sarsılmaz imanları, eşsiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehirlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır” diyerek “ onlar ana kucaklarının, baba ocaklarının bizim için feda ederek ölmeleri gereken yerde en ufak bir tereddüt göstermeden gülümseyerek ölüme gittiler. Kendilerini öldürmeye gelenlere bile kucaklarını açıp sararak Dünya’ya insanlık dersi verdiler. Çanakkale zaferinin özellikle genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize bir borcumuz olduğu gibi geleceğimizin de teminatıdır. Bizler vatanı için milleti için namusu için canını ortaya koyan bu insanları ne kadar tanıyoruz. Eğer biz onları tanımazsak geleceğimizi göremeyiz. Hedeflerimizi bilemeyiz. Çanakkale’ye, şehitlerimize, geleceğimize sahip çıkalım. Herkes iyi bilmelidir ki aziz şehitlerimizin kanları ile suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu kutsal vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır.” dedi.
ŞİİRLER OKUNURKEN GÖZYAŞI SEL OLDU
Şehit ve gazi yakını öğrenciler şiirlerini okurken gözyaşı sel oldu. Selinay Işık şiirini okurken şehit yakınları ve gazilerin yanı sıra tören alanında bulunan çok sayıda kişi duygulanıp gözyaşlarını tutamadı. Şiirini çok içten şekilde okuyan Selinay Işık şiirini okumayı tamamladığında tören alanındakiler duygusal görüntüler oluşturdular. Ayrıca İrem Yanatma ve Sena Pehlivan isimli öğrencilerde şiirlerini seslendirirken Çanakkale’nin gururu bir kez daha yankılandı.
ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI
Törende Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık’ta şeref defterine günün anlam ve önemini belirten duygu dolu bir yazı yazarak defteri imzaladı. Törenin ardından Kaymakam Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Garnizon komutanı Faruk Akıncı şiir okuyan öğrenciler Selinay Işık, İrem Yanatma ve Sena Pehlivan’ı kutlayıp başarılar diledikten sonra Fethiye Muharip Gaziler ve Şehit Aileleri yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine geçti. Protokol ve Daire Amirleri burada Dernek Başkanı Süleyman Şahin ve Gazilerle sohbet toplantısı yaptı.