Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin bugünkü son toplantısında komisyonlarda görüşülen gündem maddeleri onaylanarak karara bağlandı.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 2015 Ocak ayı son toplantısı Cumhuriyet meydanında bulunan ek hizmet binasının meclis salonunda Meclis Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında yapıldı.Toplantıda, hafta içi görüşmeleri sağlanan 42 gündem maddesi onandı. Gündem maddelerinden birisi olan SAMULAŞ AŞ’nin otobüsle toplu taşıma yetkisi ve cirosunun yüzde 38’i olan kira bedelinin yüzde 30’a indirilmesi talebi görüşüldü. Talepler hakkında konuşmalar yapan CHP’li meclis üyeleri Erkan Akyüz ve Mustafa Tüfek, meclis başkanvekili Turan Çakır’a söz konusu durum hakkında sorular sordular. CHP’li üyelerden maddelerle ilgili gelen sorulara cevap veren Turan Çakır, "Önceden ücretli taşınan 65 yaş üzeri vatandaşlarımız için SAMULAŞ A.Ş., ona göre kendine bir rota belirliyordu. 65 yaş üzeri halkımızdan artık ücret alınmıyor. Bunun için de kira bedeli hususunda meclisimize başvuru yapıyor. Hiç bir zaman ringlerle alakalı sorun olmadı. Halkımızın hayatını kolaylaştırmak için birçok bölgeye ringler koyduk. 4 milyon Euro bakım ücreti var. Bu doğrudur. Hepimizin kullandığı araçların bile bir bakım ücreti var. Bunların da illaki bakımı olacak. Çünkü garanti süreleri doluyor. Bu da ilave bir yük getiriyor. Bugün raylı sistem belediyemize ortalama 950 bin lira cirosundan kira veriyor. Kira ödemeye devam edecek. Sadece yüzdesi düşecektir. Düşünce de yine ortalama cirosundan aylık 800 bin lira gibi bir ücreti bize ödeyecek" dedi.
Ardından meclis üyeleri SAMULAŞ AŞ.’nin meclise gönderdiği maddeleri görüşerek oy birliğiyle kabul etti. Meclis diğer gündem maddelerini de tek tek görüşerek karara bağladı.