Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, () - BİTLİS’ten Muş Havaalanı'na giderken Muş’un Hasköy ilçesi yakınlarında geçirdikleri trafik kazasında ağır yaralanan 30 yaşındaki Serkan Saka, tedavi gördüğü Muş Devlet Hastanesi'nde şehit oldu. Şehit Saka için görev yaptığı Bitlis Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.
Törene Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Vali Yardımcıları Salih Altun, Kamil Güzel, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, askeri erkan, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Törene katılan Serkan Saka’nın eşi ve yakınları gözyaşı dökerken, şehidin 8 aylık kızı Zeynep ise herşeyden habersiz töreni izledi. 
Tören, Kuran-ı Kerim okunması ile başladı. Daha sonra şehit Serkan Saka’nın özgeçmişi okundu. Törende kısa bir konuşma yapan Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, "Maalesef ki Serkan kardeşimizi şehit verdik. Kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Devletimizin bekası, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için görev yaptı. Cesur, mert ve yiğit bir vatan evladıydı. Dilerim ki Serkan son şehidimiz olur. Daha dün burada 2 şehidimizi uğurlarken, hainler Tatvan’da zırhlı aracımıza mayınlı tuzak kurdular. Allah’a şükür ki arkadaşlarımız sağ kurtuldular. Ancak 2 sivil vatandaşımız hafif yaralandı. Cenabı hak vatan düşmanlarını kahretsin. Allah zaferi bize nasip eylesin. Mutlu, huzurlu günlere kavuşacağız. Bizde bu müjdeyi şehitlerimize ileteceğiz. Şehidimize Allah'tan rahmet geride bıraktıklarına başsağlığı diliyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun" dedi.
Konuşmanın ardından şehit için Bitlis İl Müftüsü Abdulkerim Akbaba tarafından dua okunarak, cenaze namazı kılındı. Şehit cenazesi daha sonra silah arkadaşlarının omuzlarında bırakıldığı cenaze aracı ile memleketi Bayburt’a uğurlandı. Şehit Saka, evli ve bir çocuk babasıydı.

FOTOĞRAFLI