SAMSUN (İHA) – Geçici olarak Samsunspor’u çalıştıran alt yapı sorumlusu Besim Durmuş, Teknik Direktör Engin İpekoğlu’nun Samsun’a getirilerek görüşülmesinden sonra, “Şu belli ki yerli danadan öküz olmuyor. Bana inanılmaz bir destek vardı. Bu görmezden geliniyor” dedi.

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor’da Rizespor hazırlıkları Besim Durmuş ile devam etti. Nuri Asan Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenman öncesinde geçici olarak teknik direktörlük görevine getirilen Besim Durmuş ve futbolcular Erkam Reşmen, Ercan Yazıcı, Ahmet Cebe ile Jonathan Ayite önemli açıklamalarda bulundu.

“Şu belli ki yerli danadan öküz olmuyor”

Kamuoyundan kendisine çok büyük destekler olmasına rağmen Teknik Direktör Engin İpekoğlu ile görüşülmesini değerlendiren Besim Durmuş, “Benim durumumun ne olacağını ben de yönetime sordum. Engin İpekoğlu Samsun’daydı. Kendisini ben de gördüm. Bir anlaşma olmadığını söylediler. ‘Anlaştıysanız antrenmana ben çıkmayayım’ dedim. Bana, Engin hocayla görüştüklerini, net bir şeyin olmadığını, yarın da takımın başında antrenmana çıkabileceğimi söylediler. O süreç bizi ilgilendirmiyor. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Elimizi taşın altından kaldırmıyoruz. Hoca gelene kadar takıma destek olmaya çalışıyoruz. Bize, ‘Takımın başında hoca yok, gel’ dediler. Biz de geldik. Buraya bir teknik adam geldiği zaman biz daha burada ne yapacağız. O zaman döneceğiz kendi görevimizde hizmet vermeye devam edeceğiz. Şu belli ki yerli danadan öküz olmuyor. Bu zamana kadar hiç olmadığı kadar taraftarıyla, Samsun halkıyla, seyircisiyle, basınıyla bana inanılmaz bir destek vardı. Bu görmezden geliniyor. Son yok. Benim öyle bir beklentim de yoktu. Kırgınlığım da olamaz” diye konuştu.

Erkam: "Kazanacağımız çok maç var"

Alınan galibiyetin diğer galibiyetlerin habercisi olduğunun altını çizen başarılı sağ bek oyuncusu Erkam Reşmen, “Balıkesirspor galibiyeti bizim için bir başlangıç oldu. Önümüzde daha kazanacağımız çok maç var. İnşallah kazanarak deva edeceğiz. Rizespor geçen sene Süper Lig’den düştü. Bu sene de kadrosunu korudular. Çok güçlü bir ekiple oynayacağız. Zor bir maç olacak ama bizim de artık eskisinden daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. İyi bir sonuçla oradan ayrılacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Ercan: "Hocamız kime şans verirse en iyisini yapmaya çalışacak"

Rekabetin takıma olumlu yansıyacağını ifade eden stoper Ercan Yazıcı, “Şu anda takımda hava çok iyi durumda. Çok iyi çalışıyoruz. Önümüzde önemli bir Rizespor maçı var. Rizespor maçından en kötü beraberlik ile yuvamıza dönmek istiyoruz. Daha sonra da bir deplasman maçımız daha var. Ona da çok iyi hazırlanacağız. Bölgemde bir rekabet var. Hocamız kime şans verirse en iyisini yapmaya çalışacak. Şans bana geldiği zaman da en iyi şekilde karşılık vereceğim” ifadelerini kullandı.

Ahmet: "Üst sıraları hedefliyoruz"

İleride oynamaya yavaş yavaş alıştığını belirten tecrübeli sağ bek Ahmet Cebe, “Üst üste Rizespor ve Elazığspor ile deplasman maçı oynayacağız. Bu deplasman maçlarından namağlup dönersek, içerideki maçı da alırsak rotamızı belirleyeceğiz. Zaten üst sıraları hedefliyoruz. Alt sıralarla işimiz yok. Sağ açık bölgesinde uzun süredir oynamamıştım. Son 4-5 senedir sağ bek oynuyordum. İhtiyaç olduğu için sağ açıkta oynuyorum. İleride oynamaya yavaş yavaş daha iyi alışıyorum. İlk maçlarda defans oynamaya alıştığım için bayağı zorlanmıştım. Bundan sonra daha da fazla katkı sağlamak istiyorum. Benim için pozisyon ayrımı olmaz. Nerede görev verilirse en iyisini yapmak için uğraşırım” açıklamalarında bulundu.

Jonathan Ayite: "Samsunspor için ilk golümü attım"

Samsunspor’un Balıkesirspor maçındaki galibiyet golünü atan forvet Jonathan Ayite ise şunları söyledi:

“Gol attığım için çok mutluyum. Samsunspor için ilk golümü attım. Bu ilk golün gelecek gollerin de habercisi olmasını umuyorum. Bundan sonra da bir sürü gol atmayı istiyorum. Rizespor maçından da galibiyetle dönmek istiyoruz.”

Samsunspor’da teknik direktör sorununun yarın çözülmesi bekleniyor.