Faik KAPTAN/İSTANBUL,() TÜRK Hava Yolları (THY) ragbi için sponsorluk anlaşması imzaladı THY Basın Müşavirliği konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ‘Avrupa Profesyonel Kulüp Ragbisi’nin turnuva organizatörü ve Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu arasında imzalanan sponsorluk anlaşması, önümüzdeki 3 yılı kapsayarak, 2017/18 sezonunun sonuna kadar devam edecek” denildi.

Açıklamada, “Avrupa Profesyonel Kulüp Ragbisi (EPCR)’nin, bugün 2015/16 sezonunun tanıtımı için düzenlediği turnuva lansmanında duyurulan işbirliğiyle Türk Hava Yolları, spor sektörüne sağladığı istikrarlı desteğin kapsamını genişletiyor. Ragbi ve iş dünyasının önde gelen yayın kuruluşlarının yanı sıra Şampiyonlar Kupası ve Challenge Kupası için yarışan kulüplerin üst düzey temsilcilerinin de katıldığı etkinlik, Twickenham Stoop’ta gerçekleşti” ifadelerine yer verildi.

Anlaşma için yapılan etkinlikte bir konuşma yapan EPCR Başkanı Simon Halliday, şunları söyledi:
“Böylesine büyük bir küresel markayla güçlerimizi birleştiriyor olmak, Avrupa kulüp ragbisi için harika bir haber. Yenilenen formatıyla Şampiyonlar Kupası ve Challenge Kupası’nın, açılış sezonunda büyük bir mesafe katettiğini düşünüyoruz. Bu değerli işbirliği sayesinde, Türk Hava Yolları gibi iddialı ve dinamik bir ortakla çalışacak olmamız, turnuvaların popülaritesi adına oldukça önemli ve itici bir güç olacak. Bu, Türk Hava Yolları’nın ilk ragbi sponsorluğu, ancak şirket, uzun yıllardır seçkin spor etkinliklerine verdiği destekle biliniyor. Marka bilinirliklerinin sağladığı katma değerle, kulüp ragbisinin Avrupa’daki etki alanının genişleyeceğinden ve bu sayede ragbinin yeni ve tutkulu sporseverlerle buluşturulacağından eminiz.”

SEZON 12 KASIMDA BAŞLIYOR.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı da “Avrupa Şampiyonlar Kupası ve Challenge Kupası’na uzun süreli sponsorluk desteği sağlayacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu ortaklık, son beş yıldır 'Avrupa’nın En İyi Havayolu Şirketi' ilân edilen Türk Hava Yolları’nın marka algısına katkı sağlamakla birlikte, Birleşik Krallık öncelikli olmak üzere, dünya genelinde sporla ilgili ortaya koyduğumuz güçlü taahhüdün bir diğer ispatı olacak” dedi.

2015/16 Avrupa Kulüp Ragbi Sezonu, 12 Kasım Perşembe günü Harlequins ve Montpellier arasında Twickenham Stoop’ta oynanacak Challenge Kupası maçı ile başlayacak. Şampiyonlar Kupası ise, 13 Kasım Cuma günü, Leicester Tigers ve Fransız Top 14 Ligi’nin galibi Stade Français arasında, Welford Road’da gerçekleşecek. EPCR’nin 2016 finalleri ise, 13-14 Mayıs 2016 tarihlerinde, Grand Stade de Lyon’da oynanacak.
HALİHAZIR YAPILAN SPONSORLUKLAR.
Hâlihazırda Bundesliga ve Borussia Dortmund ile sponsorluğu bulunan Türk Hava Yolları, Turkish Airlines Euroleague’in, 2010’dan bu yana sponsorluğunu üstleniyor. Geçtiğimiz yıl, Japonya’nın ulusal basketbol ligi olan Turkish Airlines BJ-League’in de ana sponsoru olan milli havayolunun bir diğer isim sponsorluğu ise, profesyonel golf turnuvası, ‘European Tour’un final ayağı olan “Turkish Airlines Open”.

Bundan önce Barcelona, Manchester United, Marseille, Aston Villa, FK Sarajevo ve Hannover 96 gibi Avrupa’nın önde gelen futbol kulüpleriyle de işbirliği yapan THY,  ayrıca Lionel Messi, Kobe Bryant, Didier Drogba, Caroline Wozniacki ve Kevin Costner gibi ünlü sporcu ve oyuncularla da promosyon ve sponsorluk faaliyetleri çerçevesinde bir araya gelmişti.

(FOTOĞRAF)