SAMSUN (AA) - Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) toplantı salonunda, Havza TSO ve KOSGEB işbirliği ile hazırlanan "İşbirliği Güçbirliği Projesi" tanıtıldı.

Havza Ticaret Odası Başkanı Erkan Acar, KOSGEB Samsun İl Koordinatörlüğü Kobi Uzmanı Nedim Tuna ve market (bakkal-toptancı) -züccaciye, kasap ve kırtasiyecilik hizmet kollarında yer alan 15 sektör temsilcisi bir araya geldi.

KOBi’lere yönelik destek mekanizmaları hakkında bilgi alan sektör temsilcileri İşbirliği Güçbirliği Projesi'ni Havza İlçesinde uygulayarak yerel kalkınmada rol oynamak ve ulusal market zincirleri ile rekabette güçlenmek için karar aldı.

Havza TSO Başkanı Erkan Acar, "Havza TSO’nun öncülüğünde ve KOSGEB’in destek ve danışmanlığı ile küçük ölçekte gıda sektöründe hizmet veren işletmeleri bir araya getirerek şirketleşmelerini, ulusal marketlerle yarışabilmelerini sağlamak amacıyla İşbirliği Güçbirliği adı altında proje hazırladık. İlçemizde bulunan ve kendi alanında ve ölçeğinde iş yapan dükkanların birleşerek büyük firma olmaları yolunda girişimlerimiz oldu. Yaklaşık iki saat süren ve ilçede gıda sektöründe hizmet veren iş adamlarımız projemize yaklaşımı olumlu olmuştur" dedi.

Havza TSO ve KOSGEB'in bu alanda sadece birleştirici ve desteklerden nasıl faydalanabilecekleri konusunda işletmelere yardım olacağını anlatan Acar, "Bu sayede hem ilçe esnafları bir araya gelerek rekabet fırsatı yakalayıp hem de istihdam noktasında proje ilçemiz için iyi olacaktır” dedi.