Kadir ÇELİK/İSLAHİYE (Gaziantep), () - GAZİANTEP’in İslahiye Belediye Meclisi, ilçe merkezinde bulunan küçük ve büyükbaş hayvan ahırlarının kaldırılmasına karar verdi.
İslahiye Belediye Meclisi tarafından alınan kararla 1 Ekim 2015 tarihine kadar ilçe merkezindeki hayvan ahırlarının kaldırılmasını karar aldı. İlçe merkezindeki birçok mahallede bulunan küçükbaş ve büyükbaş hayvanların şehir dışına alınması için verilen karar, hayvan besicilerine tebliğ edilerek ahırların temiz tutulması ve ilaçlanması şartıyla Kurban Bayramı'nı takip eden 1 Ekim 2015 tarihine kadar süre kaldırılması bildirildi.
Belediye Başkanı Kemal Vural, Belediye Meclisi'nin aldığı karar sonrasında kendisini makamında ziyaret eden hayvan besicilerine, daha yaşanılabilir ve çevre sağlığını korumak amacıyla böyle bir kararın alındığını ve kararı uygulayacaklarını belirterek, şöyle dedi:
"Şehir dışına çıkmanızla sizler daha rahat hayvancılık yapma imkanı bulurken, sizin yaşadığınız eviniz ve çevreniz de rahat bir nefes alacaktır."

FOTOĞRAFLI