Tufan HAMARAT-Bahri KARATAŞ/ İZMİR, () - İZMİR'in Buca İlçesi'nde, devriye görevi yapan polis ekibine silahlı saldırı düzenledikten sonra kaçmak isterken yakalanan terör örgütü MLKP üyesi 23 yaşındaki D.A., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Polisin olay günü şüphe üzerine 2 teröristin bulunduğu noktaya yöneldiği, bunu fark eden teröristlerin sansasyonel bir eylem yapacakken, paniğe kapılıp polise ateş ettiği ortaya çıktı. 
Buca 647/11 Sokak'ta geçen çarşamba günü saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, biri kadın 2 terörist, resmi asayiş ekibine, devriye görevi yaptığı sırada tabancalı saldırıda bulundu. Cam kırıklarından dolayı bir polisin yaralandığı olayda, saldırıya uğrayan ekibin telsizle yardım istemesi üzerine, bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Ekiplerden biri, saldırıdan sonra bir apartman boşluğunda üzerindeki koyu renk kıyafetleri çıkartıp altındaki başka renkteki kıyafetlerle kalan 2 şüpheliyi, Recep Ersayın İlkokulu önünde fark etti. Bu sırada erkek terörist ellerini havaya kaldırıp, uzman ekipler gelinceye kadar vakit kazanmak için 'Canlı bombayım' diye bağırdı. Polisler de bunun üzerine yanına yaklaşmadıkları saldırgana silah doğrultup, elleri havada bekletti. Sokak aralarına doğru kaçmayı sürdüren kadın terörist ise kendisini takip eden polis memurunun yaklaşmaması için, üzerindeki el bombasını ona doğru atıp, patlattı. Polis memuru şarapnel parçalarıyla hafif yaralandı. Eşkali 1.65 boylarında, sarışın, kıvırcık saçlı, beyaz tenli olarak bildirilen kadın terörist, tüm aramalara rağmen bulunamadı.
7 AYDIR İZMİR'DELER
Gözaltına alındığı sırada üzerinde bomba olabileceği ihtimaline karşı pantolonu ve ayakkabıları çıkartılan terör örgütü MLKP üyesi D.A. ile kadın teröristin, geçen mart ayında İzmir'e geldikleri ortaya çıktı. İki teröristin geçen mart ayında, Çiğli Organize Sanayi Bölgesi'nde TOMA üretimi yapan bir firmanın önüne, konserve kutusu içinde bırakılan bombanın patlamasıyla da ilgilerinin bulunduğu iddia edildi.
SALDIRILARDA KULLANILAN BOMBA AYNI
Çiğli'deki saldırının yanısıra, geçen 25 Temmuz'da Ak Parti Karşıyaka ilçe binası ile geçen 11 Ağustos'ta Çamdibi Polis Merkezi Amirliği ve MHP Çamdibi irtibat bürosunun bombalanması eylemlerinde kullanılan bombanın yapısının aynı olduğu, polisin tahminlerine göre saldırganların söz konusu TATP adlı bombanın yapımının eğitimini ise Kobani'de aldığı belirtildi.
OTOMATİK TABANCANIN MARKASI BELİRLENDİ
Bombalı saldırılardan sonra kadın teröristin, türban ve gözlük taktığı, D.A.'nın da şapka ve gözlük kullandığı tespit edilirken, olayda kullanılan tabancanın da markasının belirlendiği öğrenildi. Polis otosuna ateş açılan otomatik tabancanın 2'nci Dünya Savaşı silahları arasında bulunduğu öğrenildi.
OLASI FACİAYI POLİSİN DİKKATİ ÖNLEDİ
Bu arada, olay günü yaşananların ayrıntıları da ortaya çıktı. Polisin olay günü şüphe üzerine iki teröristin bulunduğu noktaya yöneldiği, bunu fark eden iki saldırganın aslında sansasyonel bir eylem yapacakken, paniğe kapılıp polise ateş ettiği ortaya çıktı. Erkek saldırganın ceketinin altından otomatik tabancanın namlusunu gören polisin uyarısı üzerine, ekip arkaşı ile aracı durdurup siper aldıkları ve teröristlere anında karşılık verdikleri kaydedildi.
İKNA EDİLMESİ İÇİN ANNE VE BABASI ÇAĞIRILDI
Daha önce poliste hiçbir kaydı olmayan D.A.'nın ifade vermeye ikna edilebilmesi için 2012 yılından bu yana görüşmediği Almanya'daki anne ve babasının İzmir'e davet edildiği öğrenildi. Çocukları adliyeye sevk edilirken emniyet binasına gelen anne ve baba, basına herhangi bir açıklama yapmadı. Oğlunun düştüğü duruma üzülen annenin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Almanya'da yaşadığı dönemde Nazi karşıtı gruplara katıldığı tespit edilen D.A.'nın bir dönem kısa süreliğine Fransa'da kaldığı, ardından da MLKP'ye katıldığı ortaya çıktı.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Polis ekipleri, kaçan kadın teröristin bulunması için İzmir'deki çalışmalarını sürdürürken, işlemleri tamamlanan ve konuşmama hakkını kullanan D.A. ise yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. 'Silahlı terör örgütüne üye olmak', 'Kasten adam öldürmeye tam teşebbüs', 'Terör örgütü adına silahlı bombalı eylem' suçlamaları yöneltilen D.A. polis otosuna bindirilirken Türkçe ve Kürtçe slogan attı.
FOTOĞRAFLI