AK Parti Trabzon Milletvekili aday adayı Asım Aykan,milletvekili listesinde yer alması ve seçilmesi halinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir STK temsilcisi olarak yer alacağını belirtti.
Aykan, yaptığı açıklamada, “Allah nasip eder seçilirsem; sorunları, beklentileri ve istekleri sahiplenerek çözmek için hemen harekete geçeceğim. STK temsilcilerimizle birlikte hareket ederek, insanımıza, ilimize, bölgemize, ülkemize haktan, hukuktan ve adaletten ayrılmadan, hiçbir ayırım yapmadan hizmet etmek önceliklerim arasında olacak. Bir STK temsilcisi olarak amacım, hizmet eksenli siyaset ile sivil toplum kuruluşlarının güçlenerek temsil ettiği sektörün ve toplumun en üst seviyelerde hizmet almasıdır” dedi.
Koordineli bir şekilde hizmet üretmenin ve STK’ların temsiliyet gücünü arttırmanın aynı zamanda halka hizmet etmek olduğuna vurgu yapan Aykan, “STK’lar mesleki veya ortak sosyal amaçlarla bir araya gelen insanlar tarafından, topluma hizmet etmek için kuruluyor. Dolayısıyla STK’ların toplumda huzurun, güvenin, iyi bir yaşamın sağlanması gibi bir sorumluluğu ve görevi bulunmaktadır. Bu sorumluluğun bilincinde olan bir STK temsilcisi olarak, yapacağımız koordineli ve samimi çalışmalarla başarılı hizmetler üreteceğiz. Amacımız halkımızın memnuniyeti, insanımızın yaşam standartlarının yükseltilmesi, geleceğe umutla bakması, mutlu ve huzurlu olmasıdır” ifadelerini kullandı.
Siyasetin amacının topluma hizmet üretmek olduğuna da dikkat çeken Aykan, “Huzurlu ve iyi bir yaşam sürmek insanımızın hakkı. Çözüm süreci başta olmak üzere insanımızın yararına olan tüm faaliyetlerin içinde yer almak bizim sorumluluğumuz. Hizmet için seçiliyorsak görevimizi hak hukuk çerçevesinde, vicdani ve insani bakış açısı ile bir Müslüman olarak yerine getirme sorumluluğunu da üzerimize alıyoruz demektir. Bu nedenle seçildiğimizde görevimizi yerine getirirken etnik, kültürel ve siyasi görüş ayırımı yapmadan, herkesin insan olarak hizmet alması ve huzurlu yaşaması için tüm samimiyetimizle çalışıp hizmet üreteceğiz. Seçmenlerimize, halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarına arkamızı dönenlerden olmayacağız” diye konuştu.