Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce eleman arayan ve iş arayanları buluşturmak amacıyla bu yıl 4.sü düzenlenecek olan Aydın İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı öncesi Aydın İş-Kur Müdürü Rahmi Terzi fuar hakkında İlçemizdeki işverenlere bilgilendirmelerde bulundu.
Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan toplantıya Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu, Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Ticaret Odası Meclis üyeleri ile az sayıda işveren katıldı.
Toplantıda ilk konuşan Didim Ticaret Odası Meclis Başkanı Hilmi Yıldırım işsizlik sigortası, işsizlik ödeneği gibi bilgilerin önceden yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlardan öğrenildiğini belirterek, Türkiye’de de artık bu tür iş ve hizmetlerin verilmeye başlandığını söyledi. İş-Kur’un iş bulma ve işsizliğin önüne geçilmesi noktasında yaptığı çalışmaların önemli olduğunu ve kendisinin de bu hizmetlerden yararlandığını kaydeden Yıldırım işverenler açısından da İş-kur’un hizmetlerinin olduğunu söyledi.
Didim Belediye Başkan yardımcısı Salih Bankoğlu’da İşsizlik ve istihdamın ülke açısından sorun olduğnu belirterek “İlçemiz Didim’de nüfus anlamında en fazla büyüyen ilçelerden birisi; görüşüp konuştuğumuz 100 kişiden % 50’si iş anlamında bilgi istiyor. İşsizliğin önüne geçilmesi noktasında iş-kur’un çalışmaları var. Bu noktada kalifiyeli işçi önemli; ben ne iş olsa yaparım mantığından olunmamalı. Biz belediyede 4 kepçe operatörü aradık 2 tane bulduk ama 2 tane bulamadık. Bu da neden kaynaklı vasıflı eleman sorunu var.” dedi.
Didim’de son zamanlarda yatırım anlamında marka otellerin Didim’e gelmeye başladığını kaydeden Bankoğlu bu tür tesislerde nitelikli eleman ihtiyacı doğacağını işveren ile işçinin bu tür fuarda bir araya gelmesinin önemli olduğunu söyledi.
İş-Kur Aydın İl Müdürü Rahmi Terzi ise İşsizliğin Türkiye’de Dünyada bir sorun olduğunu fakat genç nüfusun ülkemizde fazla olmasından dolayı yetişmiş eleman sorunu olduğunu söyledi. Kalifiyeli eleman sorununun çözülmesi noktasında İş-Kur’un hizmetleri olduğunu iş başı eğitim programları, umem kursları ve benzeri birçok hizmetin verildiğini belirten Terzi “Sizler birden yeter ki isteyin. İş başı kurslarımız var. UMEM kurslarımız var. İsterseniz siz kurs açın biz sise öğretici gönderelim ve masraflarını biz karşılayalım. Artık kalifiyeli ve belgeli eleman işverenler açısından önemli olacak. Bu noktada İlimizde işverenle işçiyi buluşturmak için Ticaret Odaları, Üniversiteler ve derneklerle İstihdam fuarı yapacağız. Geçen yıl 3-4 bin kişi bu fuara katıldı. Sizlerin de destekleriyle bu yıl bu rakamı 7-8 bine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
Toplantıya katılanlar İş-Kur’un hizmetleriyle ilgili sorular sorarak bilgi aldı.