Sünger üretiminde uzun yıllardan bu yana deneyimi bulunan Bekir Özcan, doğal kozmetik sektörüne de girdi. Birlik Sünger’in sahibi Özcan, Glohe şirketi altında Incia markasıyla, yüzde yüz doğal ürünler pazarına yeni bir soluk ve hareket getirmek istiyor.

eni sektörü ve Incia markasını DÜNYA gazetesine anlatan Özcan, bu sektöre ilginç bir olayla girdiğini söyledi. Torununun alerjisinden dolayı hiçbir şampuan kullanamadığını söyleyen Özcan, 3 yıl önce Rusya’daki bir fuarda organik bir ürünle karşılaştığını, torunu için deneme amaçlı aldığı şampuanın torununda hiçbir alerjik reaksiyona sebep olmaması üzerine bu iş fikrini ciddi bir şekilde düşünmeye başladığını dile getirdi.

Özcan, “Ürün torunuma iyi gelince, firmaya ulaşıp sipariş verdim. Memnun kalınca, firma ile distribütörlük çalışması düşündük. Ardından dedim ki ‘Bu işi biz de yapabiliriz’ ve sonraki süreçte bir Ar-Ge şirketi kurup, çalışmalara başladık" dedi. Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ında Ar-Ge şirketini kurduktan sonra Tuzla’da üretime başladıklarını söyleyen Özcan, üretim kapasitelerinin şu anda yıllık 2 bin 500 ton olduğu bilgisini verdi. Glohe, Incia markası altında sıvı sabun, ev bakım ürünleri ve kişisel kozmetik olmak üzere 3 ana grupta 30 ürünle yılbaşından itibaren piyasadaki yerini aldı. Hedefte ise yıl sonuna kadar ürün sayısını 60’a çıkarmak ve her yıl ürün ailesine en az 10 yeni ürün eklemek var. Şu an kendi E-ticaret sitesi üzerinden satışlarını gerçekleştiren şirketin en büyük satış kanallarından biri eczaneler olacak. Incia ürünlerinde yüzde yüz doğal hammadde kullandıklarını belirten Özcan, fabrikada yeşil üretim gerçekleştirdiklerini ve ürünlerin insan sağlığına zararlı olup olmadığını birçok laboratuvar testiyle kanıtladıklarını ifade etti.

5 PATENT BAŞVURUSU VAR

Ar-Ge ekibinin sektörde önemli buluşlar üzerinde çalıştığını kaydeden Bekir Özcan, 5 buluş için uluslararası patent başvurusu yaptıklarını ifade etti. Henüz ürünler rafa çıkmadan bir yatırımcı ile görüştüklerini dile getiren Özcan, amaçlarının önce şirketi hedefledikleri noktaya getirmek olduğunu, ancak sonrasında yatırım tekliflerine bakabileceklerini kaydetti. İhracatı da düşündüklerini söyleyen Özcan, öncelikle İran, Rusya ve Almanya pazarı için ihracat görüşmeleri yapacaklarını belirtti. Özcan’a göre, özellikle Rusya ve İran’da doğal ürün farkındalığı Türkiye’nin çok üzerinde.

DAHA UYGUN FİYATLI YENİ MARKA YOLDA

Doğal kozmetik ürünleri konusunda özellikle Türk tüketicisinde hakim olan yüksek fiyat algısı pazarın büyüme hızını yavaşlatıyor. Bu görüşe katılan Özcan, bununla beraber Incia’da fiyatların piyasanın üstünde olmadığını söyledi. Bununla beraber Ghloe, Incia’nın yanında daha kozmetik mağazaları ve marketleri hedef alan ikinci bir ürün için de çalışmalar başlamış durumda. Sveno markasında, daha ulaşılabilir fiyatlar belirleyeceklerini kaydeden Özcan, amaçlarının doğal kozmetikte sürümü artırarak farkındalığı da artırmak olduğunu ifade etti.

Kaynak: Milliyet