Aydın’ın Efeler ilçesi Umurlu Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde öğrenci ve velilerine yönelik ‘Kariyer Günü ve Bilgilendirme’ semineri düzenlendi.
Umurlu Çok Programlı Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğrencileri ve velilerine yönelik olarak Hasan Kalyoncu Üniversitesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şermin Metin, Rehberlik ve Psikolojik Danışman Öğretmen Meliha Şeker ve Okul Öncesi Öğretmeni Emine Helvacı tarafından “Kariyer Günü ve Bilgilendirme” semineri düzenlendi.
Ortaöğretim yönetmeliği rehberlik ve sosyal etkinlikler çalışmaları kapsamında düzenlenen kariyer ve mesleki bilgilendirme seminerinde Doç. Dr. Şermin Metin, Şehit Rıfat Tunçbilek Ortaokulu Rehber Öğretmeni Meliha Şeker ve Köşk Anaokulu öğretmenlerinden Emine Halvacı, katılımcılara kendi deneyim, tecrübe ve akademik bilgilerini aktarıp, veli ve öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı. Seminerin ardından okul idaresi ve konuşmacılar tarafından katılımcılara teşekkür belgesi verildi. Seminere veliler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Okul yönetiminden bilgilendirme seminerlerinin tekrarlanması katılımcılar tarafından istendi.
Seminerin sonunda konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür edilerek, okul müdürü Mustafa Gamsız tarafından çiçek buketi takdim edildi.