Aydın'ın Nazilli ilçesinde, nişan töreni için geldikleri  mekanda Alkol almalarına karşı çıkan işletmeci ve çalışanları darp eden 16 kişi  gözaltına alındı.

İddiaya göre, İstanbul'dan Nazilli Belediyesi Nikah Salonu'ndaki nişan  merasimine gelen ve damat adayına yakın oldukları belirtilen bir grup, burada  alkol almak istedi.

Görevliler tarafından uyarılan bu kişiler, kantine geçerek burada  alkol almaya başladı. Durumun bildirilmesi üzerine işletmeci Kenan Topçu grubu  salonda alkol almamaları konusunda uyarmak isterken tartışma çıktı. Kavgaya  dönüşen olayda grup, Topçu ve bazı çalışanları darp etti.

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polis, kavgaya  karışan 16 kişiyi gözaltına aldı ancak işletmecinin darbedildiğini öğrenen  vatandaşlar Nazilli Belediye Meydanı önünde toplanarak şüphelileri linç etmek  istedi. Bunun üzerine bölgeye takviye olarak çevik kuvvet ve Toplumsal Olaylara  Müdahale Aracı sevk edildi.

Polis, zanlıları linç etmek isteyen vatandaşlara dağılmaları  uyarısında bulundu. Uyarıları dikkate almayan gruba biber gazı sıkılarak müdahale  edildi. Müdahale sırasında hafif yaralanan 4 kişi sağlık ekiplerince Nazilli  Devlet Hastanesine kaldırıldı.

16 zanlı geniş güvenlik önlemleri altında İlçe Emniyet Müdürlüğüne  götürüldü. Şüphelilerin götürülmesinin ardından meydandaki kalabalık dağıldı.

Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve Aydın Emniyet Müdürü  Rahmi Baştuğ olay yerine gelerek bilgi aldı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.