Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumuna katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere Çin'in başkenti Pekin'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğanın konakladığı Four Seasons otelinde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca, Erdoğan'ın, Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu'na katılmak üzere geldiği Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de gerçekleştirdiği ikili görüşmelere ilişkin bilgi verildi. Erdoğan ve Çipras, görüşmede özellikle ikili ilişkiler ve üst düzey ziyaretlerin artırılması konusunu konuştu. Bu çerçevede, Yunanistan ile yapılan İşbirliği Konseyi'nin bir sonraki toplantısının sonbaharda Selanik'te gerçekleştirilmesinde mutabık kalındı. İki ülke arasındaki ilişkilerde pozitif gündem oluşturulması için ortak çaba sarf edilmesi de vurgulandı.

Görüşmede, Yunanistan ile "iade edilmeyen darbeci askerler" meselesinin Türkiye ile bir sorun teşkil ettiği belirtilerek, darbeye karışmış bu kişilerin, Yunanistan'da durmasının doğru olmadığı, bu konuda gerekli adımların atılması hususunun altı çizildi.

Ege'de gerginliklerin azaltılması, muhtemel sorunların diyalog yoluyla çözümü vurgulandı. Özellikle, askeri taraflar arasında iş birliği yoluyla çözülmesi konusunda Türk ve Yunan tarafı karşılıklı görüşlerini ifade etti.

KIBRIS KONUSUNDA MUTABIK KALINDI

Görüşmede, Çipras, 16 Nisan'daki referandumdan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti ve Türkiye'ye, AB sürecinde destek verdiklerini söyledi. Şu ana kadar arzu edilen netice alınamamış olsa da Kıbrıs meselesiyle ilgili görüşmelerin devam etmesi ve pozitif bir gündemle meselenin çözüme kavuşturulması için çalışma yapılması konusunda mutabık kalındı.

Kaynak:Hürriyet