Edinilen bilgiye göre, Ankara'dan İzmit'e gitmekte olan Mustafa Yeşildal'ın (34) kullandığı 41 FE 313 plakalı minibüs Kazan girişinde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce yol kenarındaki trafik ikaz lambasına, ardından orta refüjdeki ağaçlara çarparak taklalar attı. Bölünmüş yolun karşısına geçerek devrilen araçta bulunanlar etrafa savruldu. Kazada sürücü Mustafa Yeşildal ile İlyas Özcan (47) hayatını kaybederken, sürücünün dayısı olduğu öğrenilen Mustafa Yeşildal (47) ise yaralandı. Yaralı, kaldırıldığı Kazan Hamdi Eriş Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavisinin ardından Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza sırasında karşı yönden gelen Mehmet Gören'in kullandığı LPG yüklü tanker kazayı hafif sürtünmeyle atlattı. Tanker sürücüsü, minibüsün üzerine geldiğini fark ettiğini ve kazayı hafif sürtmeyle atlattığını söyledi.

Hayatını kaybeden kişilerden birisi cenaze aracına taşınırken telefonu çaldı. Çalan telefonu açan bayan polis, 'Aşkım' diye kayıtlı olan ve karısı olduğu belirtilen kişiye şahsın küçük bir kaza geçirdiğini belirterek, Kazan'daki hastaneye gelmesini söyledi.

Ankara yönüne bir süre trafiğe kapanan yol, kaza yapan aracın kaldırılması ve yolun temizlenmesinin ardından trafiğe açıldı.