İSTANBUL, 22 Ocak () - Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, ayda 60 milyar euro tutarında devlet tahvili alımlarıyla piyasaya para sürmeye Mart ayında başlayacaklarını açıkladı.

Draghi , Avrupa Merkez Bankası'nın faizlerde değişiklik yapmadığına ilişkin kararın açıklanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında, varlık alım programını genişletmeye karar verdiklerini belirterek, ayda 60 milyar euro varlık alımı yapmayı hedeflediklerini açıkladı.
 
"Tahvil alımları enflasyonun sürdürülebilir bir ayarlama seyrine girdiği görülene kadar sürecek" diyen Draghi, hedef tarih olarak da 2016 Eylül ayını belirtti.

Enflasyon dinamiklerinin beklenenden zayıf düzeyde olduğunu da belirten Draghi, alınan önlemlerin enflasyon beklentilerini destekleyeceğini ve Euro bölgesi üzerindeki risklerin yönünü aşağıya çevirdiğini de ifade etti ve "Önümüzdeki aylarda enflasyonun çok düşük veya negatif olması bekleniyor" dedi.

Avrupa Merkez Bankası olarak aldıkları kararların ve petrol fiyatlarındaki düşüşün ardından risklerin azalması gerektiğini de belirten Draghi, tüm üye ülkeleri, daha büyüme yanlısı mali politikalar için mevcut imkanlarını kullanmaya çağırdı.