İSTANBUL /

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2-0 yenildikleri Atletico Madrid maçının ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Hamzaoğlu, Şampiyonlar Ligi'nde sezonun ilk maçını yaptıklarını belirterek, "Umutla başladık ama maalesef mağlubiyetle ayrıldık. İlk yarıda çok erken gelen goller bizim direncimizi kırdı. Toparlanmakta zorlandık" dedi.

İkinci yarıda yaptıkları değişikliklerle oyunda daha etkili olmaya başladıklarını anlatan Hamzaoğlu, "Tabi skor 2-0 olduktan sonra oyunu çevirmek kolay değildi. Belki ikinci yarıda erken bir gol bulsak, farklı bir atmosfere bürünebilirdik. Oyuncularım kendilerine daha fazla güvenle, istekli ve coşkulu bir şekilde rakip kaleye gidebilirlerdi" diye konuştu.

"Karşımızdaki rakip Atletico Madrid ve saygı duymamız lazım. İstikrarlarını oturtmuşlar. Oynayan veya oynamayan oyuncular önemli değil. Sistem sahada tıkır tıkır işliyor" şeklinde konuşan Hamzaoğlu, "Şunu da gördük, eksiklerimiz var ama biz de bu seviyeleri yakalayabiliriz. Maalesef biz her maçta galibiyet bekliyoruz. Fedakarlık yapmak işimize hiç gelmiyor. Onların yaptıklarını yapmamıza müsaade edilmiyor, sabır gösterilmiyor. Daha 5 maçımız var ve bu kalan maçlarımızda da hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Bizim duygularımız, mantığın önüne geçiyor. Bir hata yapıyorsunuz, seyirci tepkisi geliyor ve toparlayamıyorsunuz. İnsanların futbola bakışı, sabırsızlığımız, bir an önce başarı isteği, uzun vadeli hedeflere gitmeyi engelliyor. Eğer kalıcı başarılar ve istikrarlı bir yapı istiyorsak, bunları yapmak zorundayız. Ama ne kadar yapabiliriz, ne kadar ömrümüz yeter bilemem. Görevde olduğumuz sürece bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Biraz sabırlı olmak lazım" ifadelerini kullandı.

Hamza Hamzaoğlu, maça başladığı ilk 11'de ve saha formasyonunda maç oynanırken yaptığı değişikliklerle ilgili yöneltilen bir soru üzerine, "Düşünceler her zaman doğru sonucu vermiyor" yanıtını verdi.

Karşılaşmaya, ikinci yarıdaki 11'le başlasalar da aynı sonuçla karşılaşabileceklerini dile getiren Hamzaoğlu "Bunun garantisi yok. Emre Çolak'ın daha iyi şeyler yapma isteğinden kaynaklanan hataları ve toparlayamaması, oradaki dengeleri bozdu. Topa sahip olabilir, çabuk oynayabiliriz diye düşünüyorduk" dedi.

Denayer'i stoperde, Hakan Balta'yı ise ön liberoda maça başlattığını anlatan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Ama beklediğimiz şeyi ilk yarıda göremedik. İkinci yarıda yaptığımız değişikliklerle daha etkili olduk ama bu kez de gol bulamadık. İkinci yarıdaki oyun, bizi bundan sonrası için umutlandırdı. Eksiklerimiz var tabii ki ama daha iyi olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

İkinci yarıda yakaladıkları fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini aktaran Hamzaoğlu, "O pozisyonlarda golü bulmamız lazımdı. Golü bulma noktasında yeterince etkili değildik. Bu da bizim eksiğimiz. Düzeltmesi gerekenler yine bizleriz. Daha çok çalışacağız. İkinci yarı oyunu elimize aldık fakat rakibin 2-0 önde bulunmasının da bunda etkisi olabilir. Aslında bir gol gerekiyordu. Eğer bir gol atabilseydik, o moralle maçı farklı bir noktaya taşıyabilirdik" dedi.

Sarı-kırmızılı takımla ilk maçına çıkan Denayer'in performansından memnun olduğunu aktaran Hamzaoğlu, Podolski'nin erken oyundan düştüğü şeklindeki bir yorum üzerine de, "Bundan bizim de memnun olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Daha iyisini yapması gerekiyor. Biraz yavaş gelişiyor ama bize daha fazla katkı yapacağını düşünüyorum" yorumunu yaptı.

Galatasarayı futbolcu Yasin Öztekin de, Şampiyonlar Ligi'ne iyi başlamak istediklerini ancak başaramadıklarını vurgulayarak, "İlk yarı çok fazla pozisyon üretemedik. Takım olarak iyi değildik. Basit goller yediğimizi düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi'nde böyle basit goller yerseniz şansınız olamaz. Daha çok konsantre olmamız, birlikte oynamamız ve kendi stadımızda daha yürekli oynamamız lazım. İkinci yarı daha iyi oynadık. Daha çok pozisyona girdik. Bir gol bulabilseydik, belki beraberliği yakalayabilirdik ama olmadı. Üzgünüz. Gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. İkinci maçımızı Astana ile yapacağız. O mücadeleyi kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Atletico Madrid'in kaliteli bir ekip olduğuna vurgu yapan Yasin, "Astana'yı hem içeride hem de dışarıda yenmemiz lazım. Kader maçlarımızı Benfica'ya karşı yapacağız. Onları da kendi sahamızda yeneceğimizi düşünüyorum. Hem bireysel hem de takım olarak daha iyi oynamamız lazım. Bunu başarırsak gruptan çıkacağımızı düşünüyorum" dedi.

Yasin Öztekin, Galatasaray'ın transfere ihtiyacı olduğu yönündeki yorumların hatırlatılması üzerine, kadrolarının yeterli olduğunu ancak daha çok çalışıp, iyi konsantre olmaları gerektiğini aktardı.

Geçen sezon yaşadıkları başarıları anımsatan sarı-kırmızılı futbolcu, "Transferler olabilirdi ama sonuçta geçen sezon şampiyon olduk. Türkiye Kupası'nı ve Süper Kupa'yı aldık. Kadromuz Süper Lig için yeterli ama burası Şampiyonlar Ligi. Burada daha çok konsantre olmamız lazım. Daha çok çalışıp, daha çok koşarsak, kadronun yeterli olacağını düşünüyorum. Yüreğimizle oynar, seyircimizi de arkamıza alırsak her takımı yenebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Yasin Öztekin, bu sezon daha az süre almasının motivasyonunu nasıl etkilediğine yönelik soru üzerine, "Hocanın kararı. Geçen sezon zor bir süreçte ikinci yarı kendim, ailem ve Galatasaray için çok çalışarak şampiyonlukta büyük pay sahibi olduğumu düşünüyorum. Bu sezon aynısını yapmak istiyorum ama hocamızın düşündüğü bazı şeyler var. Bu konuda bir şey söyleyemem. Saygısızlık olur. Tabii ki her maç oynamak ve her karşılaşmayı kazanmak istiyorum. İnşallah hocam artık beni görevlendirir, ben de geçen sezon olduğu gibi her maçta takıma asist ve gollerle faydalı olurum" şeklinde konuştu.

ATLETİCO MADRİD CEPHESİ

Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone ise, ilk dakikalardan itibaren kanatlardan yaptıkları bindirmelerin kendilerine skoru getirdiğini ifade ederek, "Golleri de bu şekilde bulduk ve maçı kazandık. İlk 30 dakikada maçı çözdük diyebilirim. İkinci yarıda rakibin baskısına direnç göstermek için de bu 2 gol yeterli oldu" dedi.

Şampiyonlar Ligi'nde daha çok maç olduğunu ancak iyi bir başlangıç yaptıklarını dile getiren Arjantinli teknik adam, "Önümüzde daha çok maç var ama ilk maçı kazanmak önemlidir. İyi bir başlangıç yapmak işleri kolaylaştırıyor. Bu sene iyi başladık ve ileriye bakarken daha mutlu, daha rahatız" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın ikinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koyduğunu da vurgulayan Simeone, "Daha ileride oynamaya çalıştılar. Umut'un oyuna girmesi, Sneijder'in orta sahaya gelmesiyle daha etkili oldular. Bizim bu duruma doğru tepki vermemiz gerekiyordu ve bunu da yaptık. Ayrıca kontra ataklarda yakaladığımız fırsatlar vardı ve bunları değerlendirebilirdik" şeklinde konuştu.