Dicle Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı (SKS) tarafından, tam kapsamlı Öğrenci Fitness Merkezi hizmete açıldı.
Sabah 08.00 ile 17.00 arası hizmet verecek olan salon, seanslar eşliğinde bayan ve erkek öğrencilerin hizmetine açıldı. Salonda her türlü, zayıflama, vücut geliştirme, koşu bandı, kondisyon bisikleti bulunmaktadır. Aynı zamanda hijyen standartlarına uygun duşluklar, soyunma kabinleri ve sauna da bulunuyor. Dicle Üniversitesi Fitness ve Sauna Merkezi’nin, üniversite öğrencilerinin temiz, nezih ve rahat bir ortamda sağlıklı spor yapmaları için açıldığını belirten Dicle Üniversitesi Spor Birliği Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, “Fitness salonundan yararlanmak isteyen öğrenciler, istedikleri zaman gidip aletleri kullanabilirler” dedi.
Eyigün, salonda kullanılan müzik sisteminin de, spor yapanların çalışma motivasyonlarını arttırmalarına katkı sağladığını ifade etti. Eyigün “Spor yapmak yoğun ders temposu içindeki öğrencilerin stres atıp rahatlamalarına yardımcı olacak. Öğrencilerin sporlarını yaptıktan sonra sıcak duş alıp üstlerini değiştirerek derslerine dönme şansı da verilen hizmetler arasındadır” diye konuştu.
Hafta içi her gün açık olan fitness salonunda öğrenciler, 2 TL karşılında, 2 saat süren seanslardan yararlanarak, spor yapma imkanı bulabilecek.