ORDU (AA) - Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, fındık üreticilerinin vade sözlerine inanıp ürünlerini tüccara teslim etmemelerini önerdi.

Cörüt, odada düzenlediği basın toplantısında, bazı tüccarların kapı kapı dolaşarak vade karşılığında üreticiden fındık istediğini belirterek, "Bu tüccarlar, üreticilerimize bir, iki ay sonrası için fındığı 18-20 lira arasında bozdurabileceklerini söylüyorlar. Maalesef bazı üreticilerimiz de bu vade sözüne inanarak ürünlerini teslim ediyor. Üreticilerimizden bu sözlere inanmamalarını istiyoruz" dedi.

Fındık fiyatının gelecek aylarda ne olacağının belli olmadığını ifade eden Cörüt, şunları kaydetti:

"Üreticilerimiz, fındığını kendi depolarında bekletmeyi tercih etsin. Üreticilerimizden kapılarına kadar gelen bu tüccarlara inanmayıp boş geri göndermelerini istiyoruz. Fındıklarını satmayı isteyen üreticilerimizde varsa mutlaka kurumsal kimliğe sahip tüccara ürünlerini satsınlar ya da emanete bıraksınlar. Üreticilerimiz vade sözlerine inanıp fındıklarını tüccara teslim etmesin. Bu durum üreticilerimize zarar verir. Geçen yıl birçok tüccarın battığını ve kentten ayrıldığını hep birlikte gördük. Üreticilerimizin uyanık olmasında fayda var."

Cörüt, fındığın yüzde 60'nın halen üreticilerin elinde olduğunu vurgulayarak, "Haliyle yüksek fiyat beklentisi içerisindeki üretici pazara fındık indirmiyor. Pazara fındık inmeyince bazı tüccarda böyle değişik yolları deniyor. Üreticiler ellerindeki fındığın ne kadar kıymetli bir ürün olduğunu artık anlamalı" diye konuştu.

Fındıkta Alan Bazlı Gelir Desteği ödemesinin 2015 yılında da devam etmesinden memnuniyet duyduklarını anlatan Cörüt, şöyle devam etti:

"Alan Bazlı Gelir Desteğinin devam edecek olmasından dolayı çok mutlu olduk. Desteğin devam etmesine öncülük eden başta Ordu Milletvekilimiz olan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'a, bölge milletvekillerine ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a teşekkür ederiz. Onların gayretleriyle bugün üreticilerimiz böyle bir müjdeyi aldı, hayırlı olsun."