Ordu Tanıtım Kulübü Derneği (ORTAK) Başkanı Arzu Tosunoğlu, Ordu İskelesi’nin yıkılarak yenilenmesi ve yolcu gemilerine uygun hale getirilmesi gerektiğini söyledi.
Tosunoğlu yaptığı açıklamada, Ordu’nun Büyükşehir statüsüne alındıktan sonra henüz bir yıl geçmemiş olmasına rağmen olumlu hizmetlerin yapıldığını görmekten memnuniyet duyduklarını söyledi. Ordu-Giresun Havaalanı’nın yakın zamanda faaliyete geçeceğini, Karadeniz-Akdeniz yolunun iki yıl içinde hizmete açılacağını belirten Tosunoğlu, "Bu yatırımların günlük hayatımıza girmesiyle birlikte Ordu’nun ticari, ekonomik ve turistik gelişimi hızlanacaktır. Bizi memnun eden bu gelişmelerin yanı sıra çok amaçlı bir liman yapılması da elzem haline gelmiştir” dedi.
Tosunoğlu, şunları söyledi: "1950’li yıllardan kalma iskelenin artık günün ihtiyaçlarına cevap veremediği ortadadır. Bu iskelenin yıkılarak yerine yolcu gemileri için çok amaçlı bir liman yapılması halinde sadece ticaret ve ekonomide değil, turizmde de daha ciddi sirkülasyon olacağından kuşku duymuyoruz. Bu bağlamda tüm yetkili ve ilgili kurum ve kuruluşların işbirliği yapmaları durumunda projenin daha erken gerçekleşeceğini düşünüyoruz.”