Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümünde Manisalı gençler, bağımlılık yapan maddelere karşı bağımsızlık yemini ederek başkaldırının sembolü olan Zeybek ve Harmandalı oyununu oynadı.
Manisa Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Ümit Atman tarafından 2014 yılının Eylül ayında başlatılan ve Yunusemre Kaymakamlığı ile Yunusemre Belediyesi tarafından desteklenen ‘Gençliğine ve geleceğine sahip çık. Her tür bağımlılık yapıcı maddeden uzak dur’ projesi kapsamında projeye dahil olan gençler, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında anlamlı bir gösteriye imza attı.
Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında Manisalı 100 genç, başkaldırının sembolü olan Zeybek ve Harmandalı oynayarak bir ağızdan bağımlılığa karşı bağımsızlık yemini ettiler.
Manisa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Yunusemre Belediye Başkan Vekili İsmail Kadıoğlu, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, İl Halk Sağlığı Müdürü Osman Öztürk, Manisa İl Sağlık Müdürü Metin Kaplan, Manisa Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Ümit Atman, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çanakkale Türküleri eşliğinde gençlerin şiirler okuduğu programın finali 100 gencin birlikte oynadığı Zeybek ve Harmandalı oyunu ile gerçekleşti. Gençler oyunun sonunda bir ağızdan bağımlılık yapan maddelere karşı bağımsızlık yemini etti. Projenin mimarı Dr. Atman, oyunun ardından gençleri alınlarından öperken, gençleri hazırlayan ekibe de çiçek ve plaket takdimi yapıldı.
Manisa Yunusemre Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Ümit Atman yaptığı açıklamada, “15 Eylül 2014 tarihinde çıktığımız bağımlılıkla mücadele yolculuğumuza bir yenisini daha ekledik. ‘Gençliğine ve geleceğine sahip çık. Her tür bağımlılık yapıcı maddeden uzak dur’ çalışmaları kapsamında şu saat itibariyle 8 bin 749 kişiye ulaştık. 9. sınıftan 12. sınıfa kadar bütün öğrencilerimize farkındalık eğitimleri yapıyoruz. Aynı zamanda bu eğitimlerde akran eğitimlerini öne çıkararak, gençler, ergenler arkadaşlarıyla bir araya gelerek onlardan iyi örnek olacak davranışları, tavırları almayı kolaylaştırmak adına akranları da projeye dahil ettik. Şuan itibariyle 267 gençle yol alıyorum. Gerçek hayatta iki oğlum var. Kendimi 269 çocuğun annesiyim diye düşünüyorum. Bugün 18 Mart. Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü. Yıllar öncesinde tarihte atalarımız topraklarımızın bağımsızlığı için mücadele etmiş. Bugün bu projede yer alan gençler Türkiye’ye örnek olmak adına bağımlılık yapıcı maddelere karşı başkaldırılarını göstermek için, kafa tuttuklarını göstermek için, dur dediklerini göstermek için zeybek oynayacaklar, harmandalı oynayacaklar. Bir başkaldırının sembolü olarak Ege yöresinin oyunudur Zeybek. 100 genç aynı anda, belki de Türkiye’de bir ilk olarak harmandalı oynuyoruz” dedi.