Gençlik ve Spor Bakanlığı, geleceğin sinemacılarını Mersin-Silifke Fatih Sultan Mehmet Gençlik Kampı’nda yetiştiriyor. Kampa katılan gençler, film yapımı ve yönetmenlikten oyunculuğa, senaryo yazımından kurgu ve montaj tekniklerine kadar birçok alanda uygulamalı sinema eğitimi alıyor.

Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü’nce hayata geçirilen Sinema Kampı, insanı merkez alarak, gençlerin sinema, tiyatro, edebiyat, fotoğraf ve müzik gibi sanat alanlarında ilerlemesini amaçlıyor.

Kampta verilen eğitimlerle, film yapımı ve yönetmenlik alanında konusuna hakim, gerekli teorik bilginin yanı sıra uygulama çalışmalarıyla da kendini donatmış, sinema sanatının bir izleyicisi olmaktan çıkıp yetkili bir uygulayıcı haline gelmiş mezunlar yetiştirmek hedefleniyor.

Sinemada kariyer yapmak isteyen ve profesyonel anlamda hayatını sinema çerçevesinde kurgulayanlar için bir fırsat sunan sinema kampında, sanatçı olmayı hedefleyen katılımcı gençlerin bilinçli ve ciddi bir eğitim süreci neticesinde tam donanımlı bir şekilde yetişmelerini sağlayıp, katılımcıların kendi yeteneklerini sergileyebileceği Tiyatro-Sinema-TV gibi alanlara yönlendirilmeleri sağlanacak.

150’si erkek, 150’si kadın toplam 300 gencin katıldığı kamp 5 hafta sürecek ve katılımcı gençlere 30’ar kişilik sınıflarda alanında uzman eğitmenlerce eğitim verilecek.

Katılımcı gençler, film yapımı ve yönetmenlik, kamera önü oyunculuk, sinema ve sahne sanatları, senaryo yazım ve teknikleri, yaratıcı fikir ve yazarlık, sinematografi ve görüntü yönetmenliği, kurgu ve montaj teknikleri, yaratıcı darama, kişisel gelişim ve diksiyon alanlarında bir müfredata tabi olacak.

Teorik eğitimin yanı sıra gençlerin pratik yapma imkanı da bulacağı kampta katılımcılar, 5 haftalık eğitim ile film yapımının tüm aşamalarını içeren uygulama çalışmalarını deneyimleyerek öğrenirken ekip olarak birlikte en az bir kısa film çekecek. Bu filmler daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı Sinema Kampı tarafından açılacak olan yarışmaya katılacak. Bu yıl sadece sadece kamp katılımcılarının katılacağı bu yarışma daha sonraki yıl genişletilerek ulusal hale getirilecek.

Bakanlık, akademiye 3 dönem katılan gençlerin sanat ve sinema alanında kurmaca, belgesel, reklam, klip yönetmenliği, oyunculuk, senaristlik gibi alanlardan birini seçerek profesyonel mesleki hayata adaptasyonunu da sağlayacak.

Kampın eğitim kadrosu ise tiyatro, televizyon ve sinemanın önde gelen isimlerinden oluşuyor. 20 eğitmenin ders verdiği kampta, katılımcı gençler bazı projeler yapmakla da sorumlu olacaklar. Stratejileri ve hedefleri belli bir doğrultuda seçilecek bu projelerde ana amaç ülkemiz ve kültürümüzün en doğru ve yaygın şekilde aktarılması olacak.