Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müsdürlüğü ve Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği tarafından düzenlenen ’6. Arapça Bilgi ve Etkinlik’ yarışmalarının il finali düzenlendi.
Melikgazi Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen finalde konuşan Ali Rıza Özderici Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ayman, "Arapça kutsal kitabımız Kuran’ın dilidir. Biz Arapça öğrenirsek kutsal kitabımızı daha iyi anlar, anladığımız kitabımızı daha iyi idrak eder ve idrak ettiğimiz kitabımızı hayatımıza daha güzel nakşederiz. Onun için hem akademi lisan ilmi araştırmalar derneğimiz hem de din öğretimi genle müdürlüğümüz bu yarışmaları tertip ederek bir farkındalık oluşturmak ve Kur’an dili Arapçaya ilgi çekmeyi, Arapçayı sevdirerek öğretmeyi amaçlamaktadır" ifadelerini kullandı.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı ise, "Kayseri’de final yapılacak. İl yarışmaları bugün yapılmaktadır. Daha sonra bölge yarışmaları ardından 21 ve 22 Mayıs’ta Türkiye finali yapılacaktır. Türkiye finaline yaklaşık 610 misafirimiz katılacak bunlardan 400’den fazlası öğrencimizdir. Çok büyük bir organizasyon. Ben Kayseri olarak bu yarışmaya en iyi şekilde ev sahipliği yapacağımıza inanıyorum. Daha önce İstanbul’da, Bursa’da, Konya’da, Eskişehir’de yapılan yarışmaların altıncısı Kayseri’mizde yapılıyor. Bunun bizim için aynı zamanda bir şans olduğunu düşünüyorum ve yarışacak olan öğrencilerimize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.