Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere yönelik olarak YGS sınavına hazırlık kapsamında uygulamaya konulan “Etüt Katı” projesinin tanıtımı yapıldı.
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, yapılan “Etüt Katı” projesi kapsamında incelemelerde bulunarak Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin nabızlarını ölçtü.
Gün gerçekleştirilen projenin tanıtımını yapmak üzere şu açıklamalarda bulundu; “YGS sınavına artık sayılı günler kaldı. Bir hafta sonra ülkemizde olduğu gibi Erzincan’da da 2616 öğrencimiz sınava girecek. Şu an görmüş olduğunuz gibi okullarımızın hemen hemen hepsinde 2616 öğrencimizin 1553 öğrencisi Anadolu grubu olan ortaöğretime bağlı öğrencilerimiz diğerleri meslek liselerine bağlı olan öğrencilerimiz proje kapsamında eğitimlerine devam ediyor.
Biz üniversite sınavında akademik başarıyı geliştirmek için okullarımızda uygulamış olduğumuz iki projemiz var. Bu projelerden biri Yanlışa Yaklaşma Hedeften Uzaklaşma projesi. Geçen hafta okullarımızda bu konuda yapılan seminerleri bitirdik. Bu hafta itibariyle sonuçlandırdık. Genel liselerimizde, Anadolu liselerimizde ise Etüt Katı projesi uygulaması devam ediyor. Devam eden okullar içerisinde en iyi okullarımızdan bir tanesi de Anadolu İmam Hatip Lisemiz. Gerçekten bu lisemiz öğretmenleri, öğrencileri, velileri ve idarecileriyle bu işe tamamen inandılar. Her şeyin başında tabii ki inanmak gelir ki daha önceki yıllarda şunu görürdük: sınavlara bir ay kala öğrenci ve veliler rapor almanın derdinde idi. Sınava bir hafta kala şu an okulumuz tıklım tıklım dolu ve şu anda öğretmen arkadaşlarımız başında öğrencilerle tek tek ilgileniyor. Sadece bu hafta değil daha öncede ben geldim bu okulumuza yine aynı şekilde hummalı bir çalışma vardı.
Sınava bir hafta kala hazırlıklarımızı yaptık. Eğitim öğretimi yapacak okullarımızdır. Bu eğitimi güzel yapacak yine okullarımızdır. Bunu en iyi hazırlayacak olanlarda yine bizim öğretmenlerimiz. Özellikle velilerimize ben şunu söylemek istiyorum. Velilerimizin bizlere inanmalarını istiyoruz. Velilerimizin şunu bilmelerini istiyoruz: gelecek yıldan itibaren zaman zaman duyuyoruz her ne ad altında olursa olsun hiçbir kurs hiçbir dershane adı ne olursa olsun üniversite ile ilgili olarak dershane niteliğinde ders veremeyecek. Zaman zaman duyuyoruz bazı yerler hayır biz dershane olarak devam edeceğiz ismimizi şu şekilde bu şekilde değiştirdik, bunu kamuoyuna özellikle duyurmak istiyorum. Velilerimiz gidip paralarını yatırdığı zaman sıkıntı yaşayabilirler. Bunun eğitimini, öğretimini verecek olan her zaman okullarımızdır. Bütün okullarımızda bu şekilde ki çalışmalar devam ediyor. Gelecek yıl ile ilgili planlama ve programlarımız var. Hiçbir şekilde aksama olmayacak, hatta ben inanıyorum ki bu şekilde ki çalışmalar neticesinde ilimiz Türkiye’de hak ettiği yere arzu edilen yere gelecektir. Ben bu şekilde çalışma yapan öğretmenlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Hem yaz tatilinde hem dönem tatilinde bu çalışmalara devam ettiler. sınava girecek öğrencilerimize başarılar diliyorum.”
Yapılan projeye katılım gösteren Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi 12-C sınıfı öğrencilerinden Gülsüm Özkan projeyle ilgili şu görüşlerde bulundu; ”Bu proje ile derslere daha çok motive olduk ve okul müdürümüz , öğretmenlerimiz sayesinde geçen yıl Nisan ayından bu yana yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Biz geçen yıl okulların kapanması ile yaz tatilinde de hocalarımızla birlikte burada çalıştık. İnşallah bu çalışmaların meyvesini sınavda alacağız. Yoğun bir çalışma içerisindeydik. Hocalarımız bizi her zaman destekledi. Milli Eğitim Müdürümüz Aziz Gün Bey de bizi sık sık ziyaret edip bize destek oldu. Ona da buradan bütün arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Hocalarımız da bizim için ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Onlara da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah nasip ederse bize verilen bu desteklerin, emeklerin karşılığını onlara vereceğiz” dedi.
Uygulanan projeye rehberlik eden Tarih Öğretmeni Rıdvan Köktepe ise yapmış olduğu açıklamasında şu görüşlerde bulundu; “Sınava çok kısa bir süre kaldı. Biz 15 tatilden itibaren yoğun bir şekilde bu sınava arkadaşları hazırlıyoruz. Son iki hafta kala seri denemeler dediğimiz denemeler yapıyoruz. Deneme sonuçlarını değerlendirip eksikleri olan arkadaşlarımızın eksiklerini giderip sınava en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Gördüğünüz üzere burada 150 öğrencimiz yoğun bir şekilde çalışıyor. Ve tüm branş öğretmenlerimiz burada. Sorusu olan öğrencilerimizin sorularını cevaplandırıyoruz. Bu işe seviye tespit sınavı ile başlamıştık geçen yıl. 60. Olan öğrencimiz 20 net yapıyordu, şimdi ise 60. Öğrencimizin net sayısı 65’in üzerinde. İnşallah haftaya sınavda bunun sonucunu görüp emeklerimizin boşa gitmediğini görürüz” dedi.