Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu’na yüklü miktarda bağışta bulunan İkbal Sever’in ismi Kısa adı MAYÖV olan Manavgat Yüksek Öğretim Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Vakfı tarafından Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu’nda amfilerden birine verildi. İkbal Sever’in isminin verildiği amfinin açılışı sade bir törenle gerçekleştirildi. MAYÖV’ün kuruluşundan bugüne yönetiminde görev alanların tamamının hazır bulunduğu törende MYO’ya kaktıda bulunan hayırseverler ve Sever ailesi hazır bulundu.
Açılış töreninde konuşan MAYÖV Başkanı Dr. Muammer Güneş, Manavgat meslek yüksek Okulu binasının devletin bir lira katkısı olmaksızın MAYÖV önderliğinde ve organizasyonu ile hayırsever vatandaşların katkılarıyla yapıldığını belirterek “65 öğrenciyle eğitim faaliyetine başlamış bugün itibariyle 2 bin 700 öğrenci rakamına ulaşmıştır ve bugün onuncu dönem mezunlarını vermektedir. Biz Vakıf olarak yapılan tüm katkıları kılı kırk yararak çok dikkatlice kullandık. Her liranın her kuruşun hesabını yaptık ve her liranın her kuruşun hesabını verdik. Bağışçı hayırsever vatandaşlarımız da bizim bu dikkatimizi ve çabamızı sonuçlarıyla gördüler ve diğer hayırsever vatandaşlara da Vakfımıza bağış konusunda telkinde bulundular. İşte bu sevdamıza ortak olan, Rahmetli anneleri İkbal Sever’in ismini yaşatmak ve aynı zamanda eğitime katkıda bulunmak amacıyla Vakfımıza bağışta bulunan Sever Ailesinin mensupları Sayın Prof. Dr. Mehmet Sever ve eşi Sayın Prof. Dr. Lale Sever, kızı Sayın Figen Sever Nemli ve oğlu Sayın Hasan Sever’i lütfen ayakta alkışlar mısınız?” dedi.
Belge töreninin ardından İkbal Sever amfisinde ilk sembolik dersi; Manavgat’ta doğan ve büyüyen, bilim adamı Prof. Dr. Mehmet Sever verdi.