Tokat’ta bir vatandaşın kaldırımda bulduğu ve sahibini bulamayınca belediyeye teslim ettiği yaklaşık bin 600 TL değerindeki altın kolye sahibine teslim edildi.
Tokat Pancar Şefliği’nde çalışan Cihan Yıldız, Çekenli İş Merkezi yakınlarında kaldırımda bulduğu yaklaşık bin 600 TL değerindeki altın kolyenin sahibini bir süre kendi imkanları ile aradıktan sonra bulamayınca Tokat Belediyesi’ne teslim etmişti. Yaklaşık 2 hafta önce kızının kaybettiği künye ile ilgili haberi basından duyan baba belediyeye müracaat etti. Bilal Polat, nişanlı olan kızının otomobilden inerken künyesini düşürdüğünü söyledi. Kızının takı setinden bir parça olan altın künyeyi teslim alan Polat, altının bulunacağına ihtimal vermeyerek ümitlerini kestiklerini ve aramayı bıraktıklarını belirterek, “Bugün gazetelerde haber nedeni ile olaydan tesadüfen haberim oldu. Bu devirde de böyle insanlar varmış. Kendisinden Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum” dedi.
Cihan Yıldız ise altını sahibine ulaştırmanın hazzını yaşadığını belirterek, “Bir Tokatlı vatandaş olarak görevimi yerine getirdim. Altını gerçek sahibine teslim ediyorum” diye konuştu.