9 Şubat Sigarayı Bırakma Gününde turnuvanın açılış müsabakası oynanacak olan  Valilik Kupası Dumansız  Voleybol Turnuvası’nın tanıtım toplantısı bugün yapıldı.

Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt’un başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürğü Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri ve Türkiye Voleybol Federasyonu Samsun İl Temsilcisi Suat Koçer katıldı.

Valilik Kupası Dumansız  Voleybol Turnuvası ile ilgili açıklama yapan Özyurt; ” Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Samsun Valiliği ile birlikte koordine ettiğimiz bir çok proje hayata geçirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde Samsun bir çok projeye örnek olmuştur. Dumansız Voleybol Turnuvası ile alakalı, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Türkiye Voleybol Federasyonu ve Voleybol İl Temsilcimiz ile Samsun’da bir farkındalık yaratmak istedik ve bunun çıkış sebeplerinden bir taneside özellikle ”9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma” günü ile ortaya konulacak bir çalışmaydı. Bizler istedikki Voleybol turnuvası başlatalım. Voleybol branşını seçme nedenimiz Voleybol herkesin okul bahçelerinde, salonlarda  ve fırsat bulunan heryerde rahatlıkla kitlesel anlamda topluma ulaşabilen ve rahat yapılan bir spordur. Dumansız Voleybol Turnuvası olmasının en büyük sebebi ”9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü” bugün bir çok insanı sigaradan uzaklaştırarak böyle bir olgunun içerisinde tutmak istiyoruz. 9 Şubat’ta turnuvaya katılacak olan takımlara 1×2 boyutlarında pankartlara slogan geliştirmelerini isteyeceğiz. Bu sloganlarla birlikte hem kendileri hem de sloganları yarışacak. En iyi ilk üç sloganı getiren takımlara çeşitli ödüllerimiz olacaktır ve aynı gün Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz, Sağlık İl Müdürlüğümüz ile ortaklaşa İstiklal Caddesinde takımlarımızla pankartlarımızla, bir yürüyüş düzenlemeyi planlıyoruz ve akşam Valilik Kupası Dumansız Voleybol Turnuvası’nın Samsun Valimiz Sayın İbrahim Şahin’in katılımlarıyla turnuvayı başlatmayı düşünüyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarına,  Kamu Kurum kurumlarına açık bir turnuva. Güzel bir adım attığımız düşünüyoruz. Çalışmalarımızı Gençlik ve Spor Bakanımız Sn Akif Çağatay Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valimiz Sn İbrahim Şahin büyük destek veriyor.  Samsun’da güzel bir ahenk var, bu havayı yakalamışken bizde Dumansız hava sahasında, dumansız bir voleybol turnuvası düzenliyoruz. İnşallah değerli arkadaşlarımızla birlikte turnuvalarımızı Canik Atatürk Spor Salonu, İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda mesai saatleri dışında gerçekleştireceğiz” dedi.