Manisa’nın Soma İlçesi’nde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının yıldönümünde, maden şehitleri yapımı tamamlanan Maden şehitliğinde dualarla anılacak. Hayatını kaybeden Maden Şehitlerinin ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif okunacak. Daha sonra Soma Ulucami’nde öğle namazı ve hayır yemeği programı olacak.
Soma’da yaşanan maden faciasının yıldönümünde, hayatını kaybeden 301 maden şehidi dualarla anılacak. Manisa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Soma Belediyesi’nin ortak düzenlediği program çerçevesinde, ilk program Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Madenci Şehitliği’nde gerçekleştirilecek.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün yanı sıra çok sayıda siyasetçi, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve maden şehitlerinin yakınları anma programına katılacak.
Soma Mezarlığı içerisinde bulunan Madenci Şehitliği’nde saat 11.30’da Maden Şehitlerinin ruhlarına ithafen Mevlid-i Şerif okutulacak. Madenci Şehitliği’nde düzenlenecek anma programının ardından protokol üyeleri, maden şehitlerinin yakınları ile birlikte Soma Ulucami’nde kılınacak öğle namazının ardından hayır yemeği programına katılacaklar.