Bölgeden gelen son fotoğraflarda, Irak birliklerinin bir IŞİD'li komutanı yakalama anları görüntülendi. Çıplak olan komutanın görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Irak'ın en büyük ikinci kenti Musul'u terör örgütü IŞİD'den kurtarma operasyonunda artık sona yaklaşılıyor. ABD'nin başını çektiği uluslararası koalisyonun aktif rol aldığı operasyonda, kentin batısındaki Eski Şehir bölgesi artık tamamen kuşatıldı.

IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü ABD'li komutan John Dorrian,  IŞİD’in Musul’dan başka kaçacak bir yerleri kalmadığını söyledi. Birkaç gün içinde Musul’un batısında yeni bir saldırı dalgasının başlayacağını belirten Dorrian, örgütü tamamen Musul'dan temizleyeceklerini ilan etti.

BAĞDADİ KAÇIYOR

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin akibetine ilişkin ise Dorrian şunları söyledi:

"Nerede olduğunu bilmiyoruz. Şu anda saklanıyor. Bağdadi örgüt mensuplarına ölüne kadar savaşmaları konusunda çağrıda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı Bağdadi’nin yakalanması ya da öldürülmesi için 25 milyon dolar para ödülü koydu."

IRAK POLİSİ IŞİD’Lİ KOMUTANI YAKALADI

IŞİD’e karşı Musul’da yürütülen operasyonlarda kentin Eski Şehir bölgesinde El-Jada stadyumu yakınlarında IŞİD komutanı yakalandı. Irak polisi IŞİD komutanının yanındaki tüm militanlarını öldürdüklerini açıkladı. Komutanın yakalandığı anlar Irak polisi tarafından paylaşıldı.

5 IŞİD’Lİ POLİS KOMUTANLIĞINDA KENDİNİ PATLATTI

IŞİD’in uyuyan hücrelerinde kalan 5 intihar eylemcisi dün Sabah saatlerinde Arec köyündeki Federal Polis Komutanlığı'na saldırı düzenledi.

Saldırıda, örgüt mensuplarından 2’si intihar etti, 2’si güvenlik güçleri tarafından öldürüldü, bir IŞİD’li ise kaçtı.

Iraklı komutanlardan biri, “İntihar eylemcileriydiler. Cephemizi hedef almışlardır. Ancak onları yenerek ilerlemelerini engelledik” diye konuştu.

Bir buçuk saat şiddetli çatışmada IŞİD mensupları Federal Polis Komutanlığı'na yaklaşık 100 metre kadar yaklaşmayı başardı.

MİLLİYET