Zeytinburnu Belediyesi, zorlu sınav sürecini ardında bırakan üniversite adaylarına ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti veriyor. Öğrenciler yeni nesil tercih robotu ve rehber öğretmenler eşliğinde, puanlarına en doğru tercihi yapma imkanı buluyor.

Zeytinburnu Belediyesi, üniversite tercihi yapacak genç adaylara ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyor. Yeni nesil tercih robotu ile yüzlerce öğrenci, uzman rehber öğretmenler eşliğinde hayalini kurduğu üniversiteler için tercih yapıyor. Gerçeğe en yakın sonucu veren tercih robotu sayesinde bu zorlu süreç öğrenciler için meşakkatli bir hal olmaktan çıkıyor. Bugüne kadar yüzlerce öğrencinin faydalandığı danışmanlık desteği için öğrenciler, İstanbul’un değişik ilçelerinden Zeytinburnu’na geliyor.

Tercih yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rehber Öğretmeni Harun Şahin, "Öğrencilerimiz düşündükleri bölümleri söylüyorlar ve puanlarını da bu tercih robotunda görebiliyoruz. Kazanabileceği bölümleri, kazanmasının zor olduğu bölümleri burada görebiliyoruz. Öğrenciler tercihlerini buradan çıkacak sonuca göre yapabiliyorlar. Meslekleri çok fazla tanımıyor gençler. Puanı düşük öğrencilerimiz acaba hangi meslek daha iyi iş yapar şeklinde soruları çok oluyor. Mesleği meslek yapan kişinin kendisidir . Alakası, eğilimi, yetenekleri o bölümü bölüm yapar. Hiçbir mesleğin iş garantisi yoktur. Öğrencilerimizi de böyle yönlendiriyoruz" dedi.

Öğrencilerin seçtiği mesleğin hayatlarının büyük bir bölümünü ilgilendirdiğini sözlerine ekleyen Şahin, "Seçecekleri meslek hayatlarının yaklaşık 30, 35 yılını alacak. Bu açıdan bakıldığında meslekler üniversitelerden daha ön planda geliyor.Üniversite bitecek ama meslek onlarla devam edecek. Kendilerine uygun meslekler tercih etmeleri halinde daha başarılı , daha mutlu bir yaşam sürecekler. Bu sistemde öğrencinin tüm bilgilerine ulaşıyoruz. Bu belirlemelere göre üst ve alt sınır belirleyerek öğrencinin boş tercih yapmaması için destek sağlıyoruz. Tercih robotlarının temel özelliği bu. Yoksa kılavuzdan bakıldığında bir derya, öğrenci nasıl tercih yapacağını da bilmiyor” diye konuştu.

Tercih yapmanın zor bir süreç olduğunu söyleyen Hamza Özel ,"İmam hatip mezunuyum. Bugün tercih yapacağım, inşallah puanıma göre bölümler gelir. İlahiyat okumak istiyorum. İstediğim bölümün puanı değişti. Gelmeme ihtimali çok yüksek. Sistem gayet iyi geçen yıl da gelmiştim buraya. Hocalarım ne söylediyse aynısı çıktı" ifadelerini kullandı.

Yağmur Özden ise, "Fatih’ten geliyorum tercih yapmak için. Sistemi arkadaşlarımdan duymuştum gelip görmek istedim. Sıramı bekliyorum şuanda tercih yapacağım. Yardımcı olduklarını duydum hocalar eşlik ediyor” diye konuştu.

Öğrenciler Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sabah 09. 00- 17.00 saatleri arasında bu hizmetten yararlanabiliyor. Adaylara 26 Temmuz Çarşamba gününe kadar danışmanlık hizmeti verilmeye devam edilecek.