Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Develi’de yaptırılan içme suyu tesisleri ve Develi İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki, "Bu beraberliğin ve birliğin faydasını Develi ilçemizde diğer ilçelerimizde görecek” dedi.
Törede konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, "1 ay önce belediye meclisi tarafından yapılan seçim sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini Başkanım Mehmet Özhaseki’den devraldım. O gün mecliste bir konuşma yaptım. Altını çizerek bir iki hedef belirledim. Ama asıl söz verdiğim hedeflerden birisi ilçelerde yaşayan tüm hemşerileri doğdukları yerde doymalarını çalışmak amacıyla, merkezimizde olan sosyal imkanları ilçelerimize ulaştırabilmek. Eğitim ve iş imkanları yaratabilmek. Ulaşım ve tüm alt yapı ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışacağıma ben o meclis toplantısında söz vermiştim. Bugünde burada bu sözümüzü yerine getirmek amacıyla önce proje çalışmaları başlatılan ihale süreci tamamlanmış olan içme su ve atık toplama tesisinin temelini atacağız” dedi.
Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki ise, "Bu soğuk günde bizleri güler yüzle ve sıcak bir ilgi ile karşıladınız. Her geldiğimde zaten iltifat ediyorsunuz. Sizlere çok teşekkürler ediyorum. Marifette iltifata tabiymiş. Şurada bir dostunuza uğradığınızda size bir çay söylediği zaman karşılığında teşekkür ediyorsunuz. Tatlı söz ya da güler bir yüz göstermişse teşekkür ediyorsunuz. Allaha hamdolsun bu şehir de ve Develide kendi çapımda az da olsa karınca kararınca emeğim var. Bundan dolayı arkadaşlar iltifat ediyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. Su bu başka bir şeye benzemez. Zamanında Kayseri’de bizim 2. Katlara su çıkmazdı. Halbuki Erciyes ile Serbest bölge arası bir denizdi. Vurduğunuz her yerden su çıkıyordu. Fakat 2. Katlara su çıkacak bir yapı ya da bir belediye yoktu. Biz bunları gördük. Yanı başımızdan devasa sular akarken tabi bunları da alıp getirmek kolay değildir. Her birisinin kendine has bir bütçesi vardır. Biraz önce başkanımızda hatırlattı Develiye gelecek hattın toplam maliyeti 17 milyon liradır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından tesisin temeli atıldı.