Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) tarafından düzenlenen Halaylar Halkoyunları Bölge Yarışması, sonuçlandı. Yenimahalle’yi ulusal ve uluslararası arenada başarıyla temsil eden TUBİL Halk Dansları Topluluğu, yarışlardan 2 ayrı derece ile dönerek, yine göğüsleri kabarttı.
ANADOLU’NUN TÜM RENKLERİ BULUŞTU
11-12 Nisan tarihlerinde Bitlis’in Ahlat İlçesi’nde düzenlenen Halaylar Halk Oyunları Bölge Finali, renkli görüntülere sahne oldu. Ankara, İstanbul, Kocaeli, Bitlis Van, Hakkari, Şırnak ve Muş illerinden 48 ekibin katıldığı yarışlarda, Anadolu’nun tüm renkleri yansıtıldı.
Düzenlemeli ve düzenlemesiz olarak iki kategoride başlayan yarışmalarda ekipler, gösterileriyle izleyenlere görsel bir şölen yaşattı. Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu, yarışlara Yıldızlar ve Büyükler gruplarıyla renk kattı.
BAŞARILAR HALAYLA KUTLANDI
Oldukça çekişmeli geçen yarışmalar sonunda TUBİL, seyir zevki yüksek gösterileriyle 2 ayrı derece elde etti. 18-35 yaş arası 16 çiftin yer aldığı TUBİL Büyükler grubu, yarışmada Türkiye 2’ncisi seçildi.
8-12 yaş arası 24 yıldızın yer aldığı Yıldızlar grubu ise, Türkiye 3’üncüsü olarak umut vadettiklerini gösterdi. Dereceye giren ekipler, başarılarını yine halay çekerek kutladı.