Bursa'da, merkez Osmangazi ilçesinde kurulan Gökdere Pazarı esnafından Emin Bal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eriğin tezgahlarda yerini aldığı ilk günlerde 350 liradan satıldığını hatırlattı.

O günlerde pahalı olması nedeniyle bu meyveyi 10'lu paketlerde ortalama 50 liraya sattıklarını belirten Bal, "İlk olarak ithal erik satışa çıktı ve bu erikler, Şili ile Arjantin'den getiriliyordu. Bu yüzden eriğin kilogramı 350 liraydı.

Şu anda yerli erik çıktığı için fiyatı 8 liraya kadar düştü. Bu yıl erik çok olacağı için kilogram fiyatının 3 liraya kadar düşmesini bekliyoruz." diye konuştu.Bal, eriğin fiyatının özellikle son iki haftada hızla gerilediğini anlattı.

İthal eriğin, pahalılığı nedeniyle pek alıcı bulmadığını dile getiren Bal, "Eşi hamile olanlar bile alamıyordu çünkü içinde 5-10 erik bulunan paketler 60-70 liradan satılıyordu.

Şimdi pazara gelenler 1 ya da 2 kilogram erik alabiliyor." dedi.Pazara alışverişe gelenlerden Nurhan Çelik de çok pahalı olduğu için daha önce erik almadığını ancak fiyatının bugünlerde makul seviyeye indiğini ifade etti.