Karedeniz Ereğli ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yağmur, akşam saatlerinde yerini kuvvetli fırtınaya bıraktı. Fırtına nedeniyle Yeşiltepe-Kepez yolu üzerinde bulunan 6 katlı bir apartmanın çatısı uçtu. Apartmanın çatısı benzin istasyonu girişinde bulunan bir bankaya ait ATM’ye büyük zarar verirken, parçaları ise etrafa dağıldı. Çatı izolasyonu malzemeleri ise fırtına ile birlikte elektrik tellerine yapıştı. Elektrik kurumu yetkilileri önlem amacıyla bölgedeki enerjiyi keserek, elektrik tellerindeki izolasyon malzemelerini temizledi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri apartman sakinleri ile birlikte hasar tespiti yaptı. Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri de ATM’nin parçalanması nedeniyle olay yerine gelip güvenlik önlemi aldı. Kdz. Ereğli Belediyesi ekipleri fırtınada uçan ve etrafa dağılan çatının parçalarını temizlemek için çalışma başlattı.
Kuvvetli esen fırtınanın bir anda çıktığını ve çatıyı uçurduğunu söyleyen bir apartman sakini, evden koşarak indiklerini ifade etti. Mahalle sakinlerinden Tahir Akar ise, her şeyin 15 saniyede olduğunu belirterek, can kaybının yaşanmadığını dile getirdi.
Kuvvetli fırtına ilçenin Uzunçayır, Kışla ve Belen mahalleleri ile Pınarcık köyünde de bazı ağaçların devrilmesine neden oldu. Ağaçların devrilmesi nedeniyle elektrik hatları zarar görünce bazı bölgelere uzun süre enerji verilemedi. Uzunçayır Mahallesi’nde de yerinden sökülen ağaçlar devrildi. Mahalleye giden yol üzerinde devrilen iki ağaç elektrik tellerinin kopmasına neden oldu. Elektrik kurumu yetkilileri enerji bağlantısını keserek önlem alırken, itfaiye ekipleri de yoldaki ağaçları temizlemek için çalışma başlattı. İtfaiye ekipleri devrilen ağaçları kesip yoldan kaldırarak, yaklaşık 1 saat boyunca kapalı kalan yolu yeniden trafiğe açtı.
Uzunçayır Mahallesi Muhtarı Şaban Özcan, kuvvetli fırtınanın iki ağacı devirdiğini belirterek, öğrencilerin ve çalışanların eve dönüş saatinde yaşanan bu durum nedeniyle herhangi bir can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.
Kdz. Ereğli Belediyesi itfaiye ekipleri yollara devrilen ağaçları temizlerken, elektrik kurumu idaresi ekipleri de kopan telleri onarıp yerleşim yerlerine yeniden enerji vermek için çalışmalarını sürdürüyor.