AK Parti İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Münteha Seda Kurtaran, Çanakkale Zaferi’nin “Çanakkale Geçilmez” gerçeğinin tarihe altın harflerle kazındığı efsanevi bir zafer olduğunu belirtti.
AK Parti İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Münteha Seda Kurtaran, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
AK Parti İzmir 1.Bölge Milletvekili Aday Adayı Münteha Seda Kurtaran, bu önemli günün Türk Milletinin vatanı için gerektiğinde neler yapabileceğinin en önemli kanıtı olduğunu vurgulayarak,” 18 Mart 1915’te kazanılan Çanakkale Zaferi dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerini değiştiren, Türk Ulusunun azim ve kararlılıkla bağımsızlık mücadelesini gerçekleştirdiği, Kurtuluş Savaşının ilk meşalesinin tutuşturulduğu bir başlangıç olmuştur. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ordusuyla beraber, vatan topraklarının korunması, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğün sağlanması ve bağımsızlığın kazanılması adına örnek bir savaş vermiş ve tarihin en büyük destanlarından birini yazmıştır. 18 Mart, Dönemin en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanılmış; “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini binlerce şehidimizin kanla yazdığı, tarihe altın harflerle kazınan efsanevi bir zaferdir. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin 100.yıl dönümünü yürekten kutluyor, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden veya hayatta olan kahraman gazilerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.